Στίβεν Τζέραρντ και Μπρένταν Ρότζερς βρέθηκαν πριν από τέσσερα χρόνια πολύ κοντά στην κατάκτηση του τίτλου στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Τζέραρντ ήταν ο ηγέτης στο γήπεδο και ο Ρότζερς αυτός που καθοδηγούσε τη Λίβερπουλ από τον πάγκο.

Κι οι δύο μοιράστηκαν τη χαρά και τον ενθουσιασμό για την πορεία της ομάδας εκείνη τη χρονιά, αλλά και την πίκρα για την απώλεια του τίτλου.

Τώρα είναι αντίπαλοι στο πρωτάθλημα της Σκωτίας που αρχίζει το Σάββατο. Ο Μπρένταν Ρότζερς, είναι στον πάγκο της Σέλτικ και θέλει να κατακτήσει τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο του και όγδοο σερί για την ομάδα, ενώ ο Στίβεν Τζέραρντ, που ανέλαβε την αιώνια αντίπαλο Ρέιτζερς, θα προσπαθήσει να σταματήσει αυτή την κυριαρχία.

Η πιο σημαντική προσθήκη της Σέλτικ ήταν ο Οντσόν Εντουάρντ για τον οποίο πλήρωσε 10 εκατ ευρω στην Παρί Σεν Ζερμέν. Ο 20χρονος έχει πετύχει έως τώρα τρία γκολ σε τέσσερα ματς και η Σέλτικ έχει βρεθεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ.

Ο Ρότζερς δεν είναι σίγουρος αν θα γίνουν άλλες μεταγραφές, ωστόσο παρατήρησε πως αυτό που τον ενδιαφέρει περισσότερο είναι η ποιότητα: «Σίγουρα θα μπορούσαμε να πάρουμε κι άλλους παίκτες. Θεωρώ όμως ότι με αυτούς που έχουμε η ομάδα διαθέτει ποιότητα», είπε.

Ο Στίβεν Τζέραρντ έφερε στο Αϊμπροξ συνολικά δέκα ποδοσφαιριστές, τους τρεις μάλιστα από τη Λίβερπουλ. Μεταξύ αυτών και ο πρώην συμπαίκτης του, Τζο Φλάναγκαν που έμεινε ελεύθερος. Γενικά, ο Τζέραρντ επέλεξε την αγορά της Πρέμιερ Λιγκ για να ενισχύσει τη Ρέιτζερς. Προς το παρόν, η ομάδα έχει προκριθεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Ο πρώην άσος της Λίβερπουλ ξέρει ότι η πρώτη του δουλειά ως προπονητής, είναι εξαιρετικά δύσκολη. Η Ρέιτζερς που υποβιβάστηκε το 2012 στις μικρότερες κατηγορίες λόγω οικονομικών χρεών, προσπαθεί να ανακάμψει και να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα της Σκωτίας.