Η Κατερίνα Νικολαΐδου έγινε η πρώτη Ελληνίδα που «σφράγισε» την πρόκριση σε τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κωπηλασίας Ανδρών-Γυναικών στη Γλασκόβη. Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης πήρε τη 2η θέση στον επαναληπτικό του σκιφ γυναικών με χρόνο 7:45.06, τερματίζοντας πίσω από την Πέτερσεν (Δανία) που σημείωσε χρόνο 7:41.82, με την οποία ήταν οι μοναδικές που προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό.

Εξαιρετική παρουσία και για τους παγκόσμιους πρωταθλητές κάτω των 23 πριν λίγες μέρες, Γιάννη Καλανδαρίδη-Χρήστο Στεργιάκα, που τερμάτισαν 1οι στον επαναληπτικό του διπλού σκιφ με 6:26.92 και προκρίθηκαν στον ημιτελικό. Αντίθετα, δεν τα κατάφεραν οι Σοφία Ασουμανάκη-Αθηνά Αγγελοπούλου που στον αντίστοιχο επαναληπτικό των γυναικών τερμάτισαν στην 6η θέση με 7:05.11 και θα αγωνιστούν στον μικρό τελικό.

Εκτός μεγάλου τελικού έμειναν και οι Μαρόκος-Νικολαΐδης στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών. Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε στην 4η θέση του επαναληπτικού με χρόνο 6:32.69 και θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό.

Ούτε οι Βόντζου-Εμμανουηλίδου κατάφεραν να προκριθούν στην κορυφαία εξάδα του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών, αφού τερμάτισαν στην 5η θέση του επαναληπτικού με χρόνο 7:20.82 και θα συμμετάσχουν στον μικρό τελικό.

Μια από τις θέσεις 7-12 θα διεκδικήσει και η τετράκωπος άνευ των γυναικών. Οι Τσαμοπούλου-Μπιτζιαίου-Γεωργούδη-Κυρίδου πήραν την 5η θέση στον επαναληπτικό με επίδοση 6:52.09 και έμειναν εκτός μεγάλου τελικού.

Έτσι συνοπτικά η Ελλάδα, μετά και τα αποτελέσματα της Παρασκευής, το Σαββατοκύριακο θα πάρει μέρος σε ένα τελικό (με τη Νικολαΐδου στο σκιφ) και δύο ημιτελικούς (με τον Γιάνναρο στο σκιφ ελαφρών βαρών και τους Στεργιάκα-Καλανδαρίδη στο διπλό), με την ελπίδα να «σφραγίσουν» και αυτοί το «εισιτήριο» για τα τελικά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Σαββάτου (4/8) για τα ελληνικά πληρώματα:

11:42 Τετράκωπος άνευ (γ) ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

12:06 Διπλό σκιφ (γ) ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

12:12 Σκιφ ελαφρών βαρών (α) ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ

12:24 Διπλό σκιφ (α) ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ