Το 30ό φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας ανήκει πλέον στην Ιστορία. Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε υπέρβαση αποκλείοντας την ΤΣΣΚΑ Μόσχας των 40+ εκατ. ευρώ, ενώ στον τελικό κυριάρχη η καλύτερη ομάδα. Δεν κάνουμε κουμάντο σε κανέναν ιδιοκτήτη, πόσω μάλλον στους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, που έχουν ξοδέψει εκατομμύρια για την καθιέρωση του τμήματος μπάσκετ στη συνείδηση της Ευρώπης. Είπαν «συγχαρητήρια», αλλά το έκαναν μέσα από τα δόντια τους, στοχεύοντας περισσότερο να μειώσουν την επιτυχία της Φενέρμπαχτσε. Αντιθέτως, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έπλεξε το εγκώμιο στους ίδιους, τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και τον οργανισμό που λέγεται Ολυμπιακός.

Τι παίχτηκε με τον Σλούκα στα αποδυτήρια

Για κάποιο ανεξήγητο λόγο οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός εμφανίστηκαν απότομοι στις δηλώσεις τους μετά τη λήξη του τελικού. Το έπραξε ο Γιώργος Αγγελόπουλος ερωτηθείς σχετικά με την κίνηση του Κώστα Σλούκα να δώσει συγχαρητήρια στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού. Αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαιώνουν ότι και η χειραψία του Παναγιώτη Αγγελόπουλου με τον Σλούκα ήταν πιο ψυχρή και από παγόβουνο. Και όμως κάτι μας λέει ότι η επιστροφή του έπειτα από 2-3 χρόνια θα αποτελεί φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, όταν οι Πειραιώτες θα κληθούν κάποια στιγμή να διαχειριστούν το αντίο του Βασίλη Σπανούλη, που μαζί με τον Ντούσαν Ιβκοβιτς άλλαξε την ιστορία τους.

Τα συμβόλαια που λήγουν στους «Αιωνίους»

Η περίπτωση του Κώστα Σλούκα έχει ενδιαφέρον και ως προς το συμβόλαιό του. Οι Τούρκοι τον έχουν προσεγγίσει εδώ και καιρό για επέκταση, αλλά ο ίδιος λειτούργησε όπως στον Ολυμπιακό πιστεύοντας στις δυνατότητές του και περιμένοντας το καλοκαίρι. Ενα καλοκαίρι «καυτό» και για τους δύο «αιωνίους». Μετρήστε πόσα συμβόλαια εκπνέουν: ΟΣΦΠ: Πρίντεζης, Μάντζαρης, Λοτζέσκι, Χάκετ, Γιανγκ. ΠΑΟ: Τζέιμς, Γκιστ, Νίκολς, Γκέιμπριελ. Από τους Πράσινους ενδέχεται να αποχωρήσουν και παίκτες με συμβόλαια. Οσο για τη διαρροή ηχητικού ντοκουμέντου από τις διαπραγματεύσεις Γιαννακόπουλου – Ομπράντοβιτς το 2012, το μόνο που πετυχαίνει είναι να διχάσει ακόμη περισσότερο τους φίλους του Τριφυλλιού.