Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Αυτή την Τρίτη 13/8 στην Κλειτορία η παράσταση "Αγαμέμνων" με Κλυταιμνήστρα την Φωτεινή Φιλοσόφου

Αυτή την Τρίτη 13/8 στην Κλειτορία η παρ...

Η παράσταση εντάσσεται στις Πολιτιστικές εκδηλώσεις 2013 του Δημου Καλαβρύτων

Ο Οργανισμός Ελληνικού θεάτρου «Αιχμή», γιορτάζοντας φέτος τα 20 χρόνια λειτουργίας του και προσφοράς του στο θέατρο, παρουσιάζει σε περιοδεία ανά την Ελλάδα, την τραγωδία του Αισχύλου «Αγαμέμνων», την πρώτη από την τριλογία «Ορέστεια», σε σκηνοθεσία του Γιάννη Νικολαϊδη.

Η αρχή της περιοδείας έγινε από το θέατρο Μητρόπολις στην Καρδίτσα στις 25/6 και ακολούθησε το Φεστιβάλ Οίτης-Τόπος Τεχνών Χώρα στις 26/6 στα Λελέικα της Υπάτης.

Την περασμένη Πέμπτη 8/8 η παράσταση ανέβηκε στην Ζαχάρω, χθες 11/9 στην Στεμνίτσα Γορτυνίας στο γειτονικό νομό Αρκαδίας ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή την Τρίτη 13 Αυγούστου 2013 η τραγωδία του Αισχύλου "Αγαμέμνων" του Οργανισμού Ελληνικού Θεάτρου "ΑΙΧΜΗ" θα παιχθεί στις 21.30, σε έναν υποβλητικό χώρο, στον Αρχαίο Κλείτορα, στην γραφική ορεινή περιοχή της Κλειτορίας Καλαβρύτων.

Η τραγωδία πραγματεύεται την επιστροφή του Αγαμέμνονα από την Τροία και τη δολοφονία του από την Κλυταιμνήστρα τη γυναίκα του και τον Αίγισθο τον εραστή της. Αποτελεί το πρώτο έργο της τριλογίας Ορέστεια.

Μετάφραση: Κώστας Πολιτόπουλος

Σκηνοθεσία: Γιάννης Νικολαϊδης

Σκηνικά: Μιχάλης Αγγελάκης

Κοστούμια: Όλγα Σχοινά

Φωτισμοί: Στέφανος Κομιανός

Βοηθ. Σκηνοθέτη: Σπύρος Κωνσταντούλας

Δ ι α ν ο μ ή

Κλυταιμνήστρα - Φωτεινή Φιλοσόφου

Αγαμέμνων - Ζαχαρίας Ρόχας

Φρουρός - Κώστας Λάσκος

Κήρυκας - Γιάννης Νικολαϊδης

Κασσάνδρα - Δανάη Καλαχώρα

Αίγισθος - Κώστας Κλάδης

Χορός ανδρών

Γιάννης Νικολαϊδης, Κώστας Λάσκος, Κώστας Κλάδης, Μανώλης Σκιαδάς, Γιώργος Χουσάκος, Βασίλης Ασημακόπουλος, Δ. Καλαχώρας,κ.α.

Η γνωστή ηθοποιός Φωτεινή Φιλοσόφου που με τον Θεατρικό Οργανισμό «Αιχμή», έχει παίξει κατά το παρελθόν πολλές φορές στην Πάτρα, στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος, έχει γεννηθεί στην Κοζάνη…σε μια μετάθεση του πατέρα της, όπως η ίδια έχει πει. Μεγάλωσε στην Αθήνα. Παράλληλα με τη Δραματική σχολή, παρακολούθησε μαθήματα σκηνοθεσίας και σκηνογραφίας στη σχολή Σταυράκου, αποφοιτώντας κι από τη Φιλοσοφική Αθηνών.

Έχει πρωταγωνιστήσει σε έργαστο ελεύθερο θέατρο καθώς και σε πολλά ΔΗΠΕΘΕ της χώρας. Συνεργάστηκε, εκτός από τον Γιάννη Νικολαϊδη, με πολλούς αξιόλογους σκηνοθέτες όπως οι Μίνως Βολανάκης, Ζυλ Ντασσέν, Ανδρέας Βουτσινάς, Γιώργος Μιχαηλίδης, Γιάννης Διαμαντόπουλος κ.ά. Από το 1992 δημιούργησαν μαζί με τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Γιάννη Νικολαιδη το θέατρο «Αιχμή», ανεβάζοντας έργα του κλασικού ρεπερτορίου και ιδιαίτερα από το χώρο του Αρχαίου Δράματος. Χαρακτηριστικοί ρόλοι που απέσπασαν θετικές κριτικές του κοινού και των κριτικών είναι η Λάουρα στο Γυάλινο κόσμο του Τ. Ουίλλιαμς, Ερωφίλη του Χορτάτση, Αντιγόνη, Ανδρομάχη, Ιοκάστη, Άτοσσα. Έχει πάρει μέρος σε διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές , και επί σειρά ετών είχε δικές της ραδιοφωνικές εκπομπές λόγου.

Φέτος το καλοκαίρι ερμηνεύει το ρόλο της Κλυταιμνήστρας στην τραγωδία του Αισχύλου Αγαμέμνων, σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαίδη.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture