Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δεν υπάρχουν θύματα από τον μεγάλο σεισμό στο Μεξικό

Δεν υπάρχουν θύματα από τον μεγάλο σεισμ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Δόνηση μεγέθους 7,2 βαθμών έπληξε την πόλη

Δεν υπάρχουν θύματα ή σοβαρές ζημιές από τη μεγάλη σεισμική δόνηση μεγέθους 7,2 βαθμών που έπληξε την πόλη του Μεξικού, όπως και το παραθαλάσσιο θέρετρο Ακαπούλκο, αναγκάζοντας τους πολίτες να εγκαταλείψουν τις οικίες τους.
Ο σεισμός καταγράφθηκε στις 0927 τοπική ώρα (17:27 ώρα Ελλάδας), 265 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Μεξικού, στην πολιτεία Γκερέρο, κοντά στην πόλη Τεκπάν σύμφωνα με την Αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία (USGS), η οποία είχε αρχικά εκτιμήσει το μέγεθος του σεισμού σε 7,5 βαθμούς.
Σύμφωνα με τη USGS ο σεισμός ήταν σχετικά ρηχός και σημειώθηκε σε εστιακό βάθος 24 χιλιομέτρων.
Η σεισμολογική Υπηρεσία του Μεξικού έχει εκτιμήσει το μέγεθος της δόνησης στους 7 βαθμούς.
Ο συντονιστής της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Μεξικού, Λουίς Φελίπε Πουέντε, έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι «μέχρι στιγμής» δεν έχει εκδοθεί καμία προειδοποίηση για τσουνάμι.
Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στα κεντρικά της χώρας, κυρίως στο Μεξικό, την πρωτεύουσα των 20 εκατομμυρίων κατοίκων, όπως και στα ανατολικά, στην πολιτεία Βερακρούζ ή στα νότια, στις πολιτείες Γκερέρο, Οαξάκα και Τσιάπας.
«Παρακολουθούμε την κατάσταση στις πολιτείες όπου ο σεισμός έγινε αισθητός, όμως έως αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν σοβαρές ζημιές» προσέθεσε ο Πουέντε.
Στην πρωτεύουσα, ο δήμαρχος Μιγκέλ Άνχελ Μανκέρα ανέφερε ότι οι αρχές προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση ορισμένων κτιρίων.
«Έως αυτή τη στιγμή παρατηρούμε μόνο εκκενώσεις κτιρίων, θα συνεχίσουμε τις αναφορές μας» έγραψε ο δήμαρχος στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
Το 1985 τμήμα της πρωτεύουσας του Μεξικού είχε καταστραφεί από ένα σεισμό 8,1 βαθμών που είχε προκαλέσει τον θάνατο 3.700 ανθρώπων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις