Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οικονομικά συμφέροντα απειλούν με πετρελαιοκηλίδες την Μύκονο

Οικονομικά συμφέροντα απειλούν με πετρελ...

Στον αέρα το ναυάγιο μετά την απομάκρυνση της εταιρίας που είχε αναλάβει τον καθαρισμό

Στον αέρα -για την ακρίβεια στην θάλασσα- βρίσκεται το θέμα του ναυαγίου στην Μύκονο. Η μόλυνση της περιοχής είναι δεδομένη μετά και την απομάκρυνση ελληνικής εταιρείας που είχε αναλάβει σε πρώτη φάση την προστασία της περιοχής και τον καθαρισμό της από τους ρύπους του φορτηγού πλοίου YUSUF CEPNIOGLU.

Τα πράγματα άλλαξαν τις τελευταίες ημέρες και ενώ το έργο προστασίας της θαλάσσιας περιοχής και του καθαρισμού είχε ανατεθεί στην ελληνική εταιρεία TSAVLIRIS. Ασφαλιστικές εταιρίες σταμάτησαν την εργολαβία και σύμφωνα με πληροφορίες διαπραγματεύονται με ξένες εταιρείες. Στο μεταξύ το πλοίο μολύνει την περιοχή και ακόμη το έργο δεν έχει αντεθεί σε κάποια εταιρεία. Το έργο είχε αναλάβει σε πρώτη φάση η εταιρεία TSAVLIRIS η οποία και είχε περιορίσει την όποια ρύπανση με ειδικό εξοπλισμό. Ωστόσο μετά την  απομάκρυνση της από το ναυάγιο με τα εμπορευματοκυβώτια, τόσο στην Μύκονο όσο και στο υπόλοιπο Αιγαίο ελλοχεύει ο κίνδυνος εκτεταμμένης ρύπανσης. Κι όλα αυτά συμβαίνουν λίγο πριν ξεκινήσει η επίσημη τουριστική περίοδος στο νησί, ενώ όλες οι ενέργειες απαξίωσης της ελληνικής εταιρίας έγιναν λίγο πριν το Πάσχα. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος και πρέπει άμεσα να ληφθούν δραστικές αποφάσεις, χωρίς χάσιμο άλλου χρόνου.

Το ναυάγιο

Χωρίς σημαντική μεταβολή παραμένει η κατάσταση του τουρκικής σημαίας φορτηγού πλοίου YUSUF CEPNIOGLU, το οποίο έχει προσαράξει από το απόγευμα της Παρασκευής 14 Μαρτίου σε βραχώδη περιοχή στις βόρειες ακτές της Μυκόνου.

Λόγω των ισχυρών ανέμων, έντασης 7-8 μποφόρ, μικρός αριθμός κοντέινερ έχει πέσει από το πλοίο και επιπλέουν, επίσης, μεταξύ πλοίου και ακτής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις