Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Απόψε στη Διακίδειο Σχολή του Λαού θα μιλήσει η Πατρινή λογοτέχνις και ζωγράφος Μαρία Καρέλα

Απόψε στη Διακίδειο Σχολή του Λαού θα μι...

Με θέμα «Μεσόγειος, πηγή εποικιστικής δραστηριότητος και πολιτισμού τού μείζονος Ελληνισμού»

Aυτή την Τετάρτη 23/4/2014 στις 20.00 στο βήμα της Διακιδείου Σχολής του Λαού, στην οδό Κανάρη πίσω από το ΙΚΑ της Γούναρη, στην Πάτρα, θα ανέβει για να πραγματοποιήσει ομιλία η γνωστή λογοτέχνις και ζωγράφος Μαρία Καρέλα. Η κυρία Καρέλα θα μιλήσει με θέμα: «Μεσόγειος, πηγή εποικιστικής δραστηριότητος και πολιτισμού τού μείζονος Ελληνισμού».

Η Διακίδειος Σχολή του Λαού αποτελεί μία υπεραιωνόβια Εστία Μουσών για την πόλη της Πάτρας και την ευρύτερη περιοχή, η οποία και συνεχίζει το καρποφόρο πνευματικό έργο της, παρά τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες.

Η Μαρία Καρέλα είναι ιδιαίτερα γνωστή και αγαπητή στην τοπική κοινωνία της Πάτρας και ασχολείται με τη ζωγραφική και τη συγγραφή διηγημάτων και μυθιστορημάτων. Έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Πάτρα, στη γειτονιά της Άνω πόλης, στον Άγιο Δημήτριο.

Κείμενά της έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς στον τοπικό και αθηναικό Τύπο ενώ από το 1992 έχει μία σταθερή συγγραφική παρουσία με 4 συλλογές διηγημάτων της, τις «Αποκοτιές», «Επιμύθιο σιωπής», «In memoriam», «Τραπέζ», και τουλάχιστον έξι μυθιστορήματα: την «Πατρινέλλα», «Δύο καλοκαίρια στο ονειροδρόμιο», «Ηλιοβασίλεμα στο Μετζάο», «Πέτρινες μνήμες», «Το μυστικό της σοφίτας» και «…Εις τας αυλάς».

Η Μαρία Καρέλα έχει βραβευτεί για το έργο της με χρυσό μετάλλιο και τιμητικό δίπλωμα από την Ένωση Λογοτεχνών Αθηνών και τον Οργανισμό Καλλιτεχνικών και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων - Φεστιβάλ Πάτρας. Επίσης έχει τιμηθεί από το «Σπίτι της Ευρώπης» και τη Νέα Κίνηση Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης. Επίσης είναι μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος, μέλος Δ.Σ. της Εταιρείας Λογοτεχνών Ν.Δ. Ελλάδος και αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ελληνοϊταλικής Φιλίας και Έρευνας «Ούγκο Φόσκολο» και του αχαϊκού τμήματος του Οργανισμού για τη Διάδοση και Διεθνοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας.

Έχει επίσης τιμηθεί για την προσφορά της στα Γράμματα και στην Τέχνη με το παράσημο του Αγίου Ευγενίου της Τραπεζούντας από τον Ισπανό πρίγκιπα Δον Αρκάδιο Κομνηνό-Λάσκαρη.

*Μετά την ομιλία της κυρίας Καρέλα, με την οποία και ξεκινούν εκ νέου οι διαλέξεις στην αίθουσα της Διακιδείου μετά από μία μικρή διακοπή λόγω των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 26/4/2014 στις 20.00 εκδήλωση όπου θα μιλήσει ο Διονύσιος Καραβίας, Καθηγητής Χειρουργικής Τμήματος Ιατρικής τού Πανεπιστημίου Πατρών, με θέμα: «Δωρεά οργάνων – Μεταμοσχεύσεις».

Όσο για την Τετάρτη 30/4/2014  Διακίδειος θα φιλοξενήσει τον Βασίλειο Λάζαρη, φιλόλογο – συγγραφέα και ιστορικό που θα αναφερθεί στο θέμα, «Δημήτριος Βότσης, ο μέγιστος των Δημάρχων».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture