Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα - To Σάββατο των Μυροφόρων 3 Μαίου 2014 θα τελεστεί το 40νθήμερο μνημόσυνο για τον π. Χριστοφόρο Μειντανά στη μονή Γηροκομείου

Πάτρα - To Σάββατο των Μυροφόρων 3 Μαίου...

Θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος

Ο σεβαστός Γέροντας π. Χριστοφόρος Μεϊντανάς, που είχε διατελέσει και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Γηροκομήτισσας, στην Πάτρα εκοιμήθη την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014, σε ηλικία 85 ετών και η κηδεία του έγινε το Σάββατο 22 Μαρτίου το μεσημέρι από το Καθολικό της ιστορικής Ιεράς Μονής Παναγίας Γηροκομητίσσης.

Στην Εξόδιο Ακολουθία για τον σεβάσμιο και αγαπητό Γέροντα είχε παραστεί και χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ενώ είχαν συμπροσευχηθεί ο νυν ηγούμενος της Μονής αρχιμανδρίτης Συμεών Χατζής, οι ιερομόναχοι του μοναστηριού, o αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Στελλάτος, πολλοί ιερείς και πλήθος κόσμου.

Όπως αναφέρθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό της Μητροπόλεως Πατρών «Λύχνος», το 40νθήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του π. Χριστοφόρου, θα τελεστεί το Σάββατο 3 Μαίου 2014, το πρωί στη μονή Γηροκομείου. Το μνημόσυνο θα τελέσει ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο αυτό το διάστημα και μέχρι την ημέρα του μνημοσύνου, τελείται στην ιερά μονή Γηροκομείου καθημερινά Θεία λειτουργία.

Η ατμόσφαιρα στην κηδεία και ταφή του π. Χριστοφόρου Μειντανά ήταν κατανυκτική και συγκινητική. Οι συμβουλές του αοιδίμου Γέροντα προς τους πιστούς που τον πλησίαζαν και τον επισκέπτονταν ήταν πάντα γεμάτα σοφία και αγάπη ενώ λέγεται ότι βοηθούσε και ανθρώπους που αντιμετώπιζαν οικονομικά και άλλα προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, λέγεται ότι ο αείμνηστος Γέροντας Χριστοφόρος είχε πάρει παλιότερα δάνειο στο όνομα του, με το οποίο και βοηθούσε φτωχό συμπολίτη να τα φέρει πέρας στην καθημερινότητα του. Όπως είχε γράψει η εφημερίδα «Εκκλησιολόγος», ο π. Χριστοφόρος που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και έφυγε από τη ζωή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο όπου νοσηλευόταν, δεν έλεγε πολλά, αλλά η ζωή του ήταν ένα πλούσιο κήρυγμα. Δεν μπορούσε να κάθεται άπραγος, παρότι ήταν αδύναμος από τα γηρατειά και τις ποικίλες δοκιμασίες της υγείας του.

Ο Γέροντας π. Χριστόφορος Μειντανάς ήταν ο «πνευματικός» πολλών Πατρινών και ιδίως νέων παιδιών, ένας αγνός, ταπεινός, ανεξίκακος και υπομονετικός ιερωμένος, γι’ αυτό και αναμένεται στο 40νθήμερο μνημόσυνο του να παραστεί πολύς κόσμος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις