Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Συζητείται σήμερα η ένσταση Γκοτσούλια κατά της εκλογής Νικολάου - Συνεχίζεται η "μάχη" της Δυτικής Αχαΐας

Πάτρα: Συζητείται σήμερα η ένσταση Γκοτσ...

Θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί

Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Πάτρας θα συζητηθεί σήμερα η ένταση της παράταξης του Διονύση Γκοτσούλια κατά του συνδυασμού του Χρήστου Νικολάου , ο οποίος κέρδισε τις δημοτικές εκλογές στο β΄ γύρο, στις 25 Μαΐου. Από την πλευρά της η παράταξη Νικολάου προχώρησε σε αντένσταση.

Οι δύο πλευρές εκφράζουν την απόλυτη εμπιστοσύνη τους στη δικαιοσύνη κι έχουν ετοιμάσει το νομικό τους "οπλοστάσιο".

Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί.

Ο Ηλίας Καραμπελιά, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και νομικός του  συνδυασμού του Χρήστου Νικολάου "Συνεργασία Δυμαίων Πολιτών" μιλώντας στην Πελοπόννησο είπε ότι πιστεύουν πως η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου θα δικαιώσει τον συνδυασμό και τον λαό της Δυτικής Αχαΐας, όπως και η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου με την οποία ανακηρύχτηκε νικητήριος".

Πρόσθεσε δε πως δεν θεωρεί ότι υπήρξε πλημμέλεια εκ μέρους του συνδυασμού του Χρήστου Νικολάου.

Από την πλευρά του ο Διονύσης Γκοτσούλιας μιλώντας στην εφημερίδα σχολίασε ότι στην αντένσταση που κατέθεσε η παράταξη Νικολάου αποδέχεται ότι υπάρχει διαφορετική μορφή ψηφοδελτίων, αλλά το ανάγει σε σφάλμα της εκτύπωσης. Η άποψη της προσφεύγουσας παράταξης είναι ότι η κείμενη νομοθεσία αναφέρει ότι την αποκλειστική ευθύνη για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων έχει ο συνδυασμός και δεν αναγνωρίζει καμία ευθύνη π.χ. στο τυπογραφείο.

Η παράταξη Γκοτσούλια επικαλείται στην έντασή της πέντε λόγους ακυρότητας, μεταξύ των οποίων όπως αναφέρεται είναι ότι ένας αριθμός ψηφοδελτίων δεν έχει υπογραφές από τους εκλογικούς αντιπροσώπους κι επίσης φέρεται να έχει εντοπίσει διαφοροποιήσεις στο τύπωμα την υφή και το χρώμα των ψηφοδελτίων, προκειμένου να στηρίξει την ένσταση που έχει καταθέσει.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις