Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ισραηλινοί τραγουδούν «Δεν έχει σχολείο στη Γάζα γιατί δεν έχει άλλα παιδιά»!

Ισραηλινοί τραγουδούν «Δεν έχει σχολείο ...

Βομβάρδισαν σχολείο του ΟΗΕ - 20 οι νεκροί

Τον παγκόσμιο αποτροπιασμό έχει προκαλέσει βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας με πρωταγωνιστές ακροδεξιούς Ισραηλινούς που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ράμπιν στο Τελα Αβίβ.

Κατά τη διάρκεια φιλειρηνικής διαδήλωσης στην πλατεία, αρκετοί Ισραηλινοί είχαν συγκεντρωθεί σε άλλο σημείο και πανηγυρίζοντας για όσα συμβαίνουν στη Γάζα τραγουδούσαν εμετικά συνθήματα: «Δεν έχει σχολείο στη Γάζα γιατι δεν έχει άλλα παιδιά», «Μισώ όλους τους Άραβες» και «Η Γάζα είναι ένα νεκροταφείο».

Οι Ισραηλινοί μάλιστα τραγουδούσαν κατά των Ahmed Tibi και Haneen Zoabi, δύο Παλαιστίνιων πολιτών που είναι μέλη του ισραηλινού κοινοβουλίου. Για τον πρώτο έλεγαν: «Tibi, θέλω να ξέρεις ότι το επόμενο παιδί που θα πάθει κακό είναι το δικό σου, μισώ τον Tibi τον τρομοκράτη, o Tibi είναι νεκρός»! Παράλληλα εξέφραζαν το μίσος τους για τον Zoabi.

Βομβάρδισαν σχολείο του ΟΗΕ - 20 οι νεκροί

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένα σχολείο του ΟΗΕ στη Λωρίδα της Γάζας που είχε μετατραπεί σε καταφύγιο βομβαρδίστηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις, σε άλλη μια νύχτα «κόλασης».

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, οβίδες από άρματα μάχης έπληξαν δύο αίθουσες σχολείου της UNRWA, της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες, στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια.

Τις τελευταίες 24 ώρες τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις επιδρομές των Ισραηλινών, οι οποίοι εντείνουν τις επιθέσεις τους εναντίον μαχητών, ενώ τα ξημερώματα της Τετάρτης 32 ακόμα άνθρωποι προστέθηκαν στον απολογισμό των νεκρών.

Οι Παλαιστίνιοι ήρθαν αντιμέτωποι για μία ακόμα νύχτα με το φόβο των βομβαρδισμών τα ξημερώματα της Τετάρτης, αυτή τη φορά όμως βυθισμένοι στο σκοτάδι καθώς ο μοναδικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον παράκτιο θύλακα χτυπήθηκε από οβίδα. Η μονάδα παραγωγής ενέργειας χτυπήθηκε την Τρίτη από οβίδα και έπιασε φωτιά με αποτέλεσμα να σταματήσει ολοκληρωτικά η λειτουργία του, αφήνοντας στο σκοτάδι το μεγαλύτερο μέρος των 1,8 εκατομμυρίων κατοίκων της Γάζας. Σύμφωνα με αξιωματούχους, θα χρειαστούν εβδομάδες ή ακόμα και μήνες προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Η καταστροφή της μονάδας δεν είχε μόνο αντίκτυπο στα νοικοκυριά αλλά επίσης και σε νοσοκομεία, προμήθειες νερού και συστήματα επεξεργασίας λυμάτων, δημιουργώντας κινδύνους για τη δημόσια υγεία, δήλωσαν αξιωματούχοι του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι ακόμα και πριν ξεσπάσουν οι διαμάχες το ηλεκτρικό ρεύμα ήταν διαθέσιμο για λίγες μόνο ώρες την ημέρα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί 1.231 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και εκατοντάδες παιδιά, ενώ ο αριθμός των τραυματιών έχει ξεπεράσει τους 7.000. Το Ισραήλ από την πλευρά του έχει χάσει συνολικά 53 στρατιώτες και τρεις πολίτες, από την έναρξη των συγκρούσεων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις