Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FREE TIME

/

Δέκα πράγματα που δεν μας είπε -ποτέ- κανείς για το γάμο!

Δέκα πράγματα που δεν μας είπε -ποτέ- κα...

Δείτε ποια

Πριν παντρευτούμε ακούμε πολλά από ανθρώπους ήδη παντρεμένους, αλλά δε μπαίνουμε στον κόπο να τα επεξεργαστούμε….Και τις περισσότερες φορές καλά κάνουμε μια που για κάθε άνθρωπο ο γάμος ερμηνεύεται διαφορετικά. Από την άλλη, όλοι έχουμε διαβάσει διάφορα εγχειρίδια για το «τι-πρέπει» και «τι- δεν -πρέπει» να κάνουμε για να έχουμε έναν ευτυχισμένο γάμο! Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν manual και οδηγίες χρήσης για τον ευτυχισμένο γάμο. Και αυτό γιατί δεν υπάρχουν ευτυχισμένοι γάμοι, αλλά ευτυχισμένοι άνθρωποι!  Εμείς απλώς σας παραθέτουμε 10 πράγματα που ποτέ δεν μας είπε κανένα εγχειρίδιο ευτυχίας για να μακροημερεύσει ο γάμος μας. Και είναι και τα 10 πέρα ως πέρα…αληθινά!


1. Ο γάμος δεν σε ολοκληρώνει
Το ότι κάποιος βρίσκει «το άλλο του μισό», είναι απλώς ένας αστικός μύθος! Στο γάμο 1+ 1 δεν κάνουν…2 αλλά 3. Και η ευτυχισμένη εξίσωση λέει: Είναι δύο «κομμάτια» που δημιουργούν ένα τρίτο «κομμάτι», δηλαδή το γάμο. Το κάθε άτομο μέσα στο γάμο είναι υπεύθυνο για την δική ολοκλήρωση…και οι δύο υπεύθυνοι να κρατήσουν ζωντανό το τρίτο κομμάτι! 

2 Δεν θα νιώθουμε πάντα έλξη για το σύντροφό μας
Και αυτό είναι κάτι που θεωρητικά το γνωρίζουμε, αλλά όταν πρέπει να το αντιμετωπίσουμε πρακτικά όλοι και όλες μας…πανικοβαλλόμαστε! Ίσως είναι ακόμη ένας αστικός μύθος που λέει ότι όταν δεν υπάρχει πάθος με ένα άτομο, τότε είσαι με το λάθος άτομο! Αυτό απλά δεν είναι η πραγματικότητα. Σε ένα γάμο, βλέπουμε τους συντρόφους μας σε όλες τους τις εκφάνσεις. Από καλοντυμένους και περιποιημένους για να πάμε στο εστιατόριο, μέχρι πάνω από τη λεκάνη της τουαλέτας, μετά από μια εντερική κρίση. Ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας ημέρας ή μιας ώρας, η έλξη μας μπορεί να παρουσιάζει διακυμάνσεις, και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Γνωρίζοντας αυτό μπορεί να μας ανακουφίσει από πολύ περιττό άγχος του να σκεφτούμε: «τι τρέχει μεταξύ μας, πού πήγε τόσο πάθος;» 

3. Δεν θα «μας αρέσει» πάντα ο σύντροφός μας!

Μερικά αστεία του, μπορεί να μη σας φαίνονται πια αστεία, αντίθετα να σας εκνευρίζουν. Και το γέλιο του μερικές φορές μπορεί να σας ακούγεται όπως η κιμωλία πάνω στον μαυροπίνακα.  Αυτό συμβαίνει όμως με κάθε άνθρωπο που περνάμε πολλές ώρες μαζί. Με τους φίλους μας όμως, την οικογένεια ή τους συναδέλφους είμαστε πιο ανεκτικοί! Γιατί δεν είμαστε και μαζί του λοιπόν; 

4. Το στάδιο του «είμαι ερωτευμένος» (-η) δεν κρατάει για πάντα
Τα συνηθισμένα στάδια για τους ανθρώπους είναι:   «Συναντιόμαστε- ερωτευόμαστε - ζούμε ευτυχισμένοι». Πάντα όμως ξεχνάμε το ενδιάμεσο στάδιο που λέει «δεν είμαστε πια ερωτευμένοι». Και κάπου εκεί «χάνουν τη μπάλα», μια που πιστεύουν ο έρωτας είναι το βασικό συστατικό της ευτυχίας! Αυτό το στάδιο του «δεν είμαι πια ερωτευμένος» δεν έχει καμία σχέση με το αν ένα ζευγάρι θα ζήσει ή όχι ευτυχισμένα μέχρι το τέλος. Απλώς γιατί μέσα στη σχέση μπορείς να ερωτευτείς δεκάδες άλλα πράγματα. Όπως ένα ηλιοβασίλεμα, έναν όμορφο πίνακα ή μια υπέροχη βραδιά ηρεμίας με το σύντροφό σου!   

5. Η αγάπη για να μεγαλώσει χρειάζεται χρόνο αλλά και… προσπάθεια
Και μπορεί να μεγαλώσει σε όποιο στάδιο της σχέσης κι αν βρισκόμαστε. Είτε πιστεύουμε ότι είμαστε πολύ ερωτευμένοι, είτε ότι δεν είμαστε τόσο ερωτευμένοι! Γιατί η αλήθεια είναι ότι η αγάπη δεν είναι μετρήσιμη. Δεν έχει ένα σταθερό δείκτη μέτρησης, αλλά μεγαλώνει με την πάροδο του χρόνου!. Η αγάπη μοιάζει με έναν άδειο κήπο, που χρειάζεται φροντίδα και προσοχή. Όταν τον καλλιεργείς σωστά και τραβάς συχνά τα ζιζάνια, ο κήπος αυτός θα είναι πάντα ανθισμένος! 

6. Δεν χρειάζεται να αισθάνεσαι αγάπη για να την δώσεις
Στη δυτική κουλτούρα που η αγάπη είναι μόνο ένα συναίσθημα, συχνά αισθανόμαστε σύγχυση όταν νιώθουμε τα συναισθήματά μας να «ξεθωριάζουν». Και βέβαια μετά τη σύγχυση, μπαίνουμε στη διαδικασία ή να προσποιηθούμε ή να θυμώσουμε. Λάθος και τα δύο. Κάποιες φορές, σε μια μακροχρόνια σχέση, μπορούμε να καθιερώσουμε πολλές γλυκές συνήθειες, ακόμη κι όταν δεν τις αισθανόμαστε. Αν δηλαδή συνηθίζετε να καλημερίζετε το σύντροφό σας μια ένα φιλί κάντε το κι ας μην το αισθάνεστε 100%. 

7. Το σεξ είναι μια ιερή πράξη κατά τη διάρκεια της οποίας και δίνεις και παίρνεις!
Είναι θλιβερό και συχνά επιζήμιο να αναζητάμε την απόλαυση από λάθος πηγές! Η  πορνογραφία, ή το Internet αποτελούν σαφώς κακούς καθοδηγητές, όπως και κακοί καθοδηγητές είναι να χρησιμοποιούμε το σεξ για να πάρουμε επικύρωση ή ασφάλεια. Το υγιές σεξ είναι μια έκφραση αγάπης, μια πράξη σύνδεσης και βασικά η τέχνη του δούναι και λαβείν. 

8. Ο γάμος είναι ένα μέσο που μας βοηθάει να αναπτυσσόμαστε
Γάμος δε σημαίνει «ευτυχισμένοι για πάντα». Δεν είναι το τέλος του δρόμου, η κατάκτηση της ηρεμίας ή η υπόσχεση της αιώνιας ευτυχίας. Ο γάμος είναι μια από τις όμορφες προκλήσεις για να αναπτυχθούμε και να δεσμευτούμε. Έχει δρομάκια, μονοπάτια, σκοτάδι και φως. Έχει θλίψη, στεναχώριες, φόβους, αφύλακτα σημεία. Είναι ένα δύσκολο ταξίδι που όταν το δείτε με καρτερία μπορεί να σας οδηγήσει σε ένα υπέροχο φως! 

9. Η πρώτη σας εμπειρία με το γάμο καθορίζει το πώς θα προσεγγίσετε και το δικό σας γάμο
Αν έχετε βιώσει έναν υγιή γάμο στην οικογένειά σας, τότε έχετε πολλές πιθανότητες να πετύχετε ως παντρεμένος (-η)! Από την άλλη, αν έχετε βιώσει ένα γάμο που χαρακτηριζόταν από την κριτική, τη γκρίνια, την απόσταση, ίσως να πρέπει να πολεμήσετε για να αλλάξετε πρότυπο. Φυσικά και δεν είναι εύκολη δουλειά, αλλά μόνο και μόνο επειδή είναι δύσκολη δε σημαίνει ότι είστε με το λάθος άτομο. Αν διαλέξατε ένα σύντροφο στοργικό, τότε είστε σίγουρα σε πολύ καλό δρόμο! 

10. Η ζωή με μικρά παιδιά είναι αγχωτική
Αυτό σημαίνει ότι κάποιες φορές νιώθει να σε κατακλύζει να σε καταπίνει, αλλά από την άλλη είναι πλούσια και όμορφη και ενδιαφέρουσα. Και τα μικρά παιδιά, συχνά είναι η μεγαλύτερη δοκιμασία ακόμη και για τον πιο ευτυχισμένο γάμο! Συχνά μοιάζει με θαύμα που ένα ζευγάρι μπορεί να επιβιώνει…είναι τόσες οι ανάγκες των παιδιών που εσύ ο ίδιος ακυρώνεσαι! Όμως όλα αυτά-περιέργως- δημιουργούν ένα υπέροχο δέσιμο!    

*Από την Sheryl Paul, σύμβουλο γάμου και συγγραφέα των βιβλίων: The Conscious Bride and The Conscious Bride's Wedding Planner.!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Free time