Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Καλύφθηκαν και οι 115 θέσεις μέσω ΕΣΠΑ στο Δημοτικό Βρεφοκομείο

Πάτρα: Καλύφθηκαν και οι 115 θέσεις μέσω...

Τρέχουν οι διαδικασίες για να ρυθμιστούν οι εκρεμμότητες

Καλύφθηκαν και οι 115 θέσεις για το Δημοτικό Βρεφοκομείο Πατρών που είχαν προκηρυχθεί μέσω ΕΣΠΑ.

Πλέον απαιτείται κινητικότητα από την πλευρά τους δήμου από τις αρχές της εβδομάδας μιας και η η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς συμπίπτει με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής.

Οι εκκρεμότητες που πρέπει να διεκπεραιωθούν επιβάλουν άμεση λήψη αποφάσεων προκειμένου το ίδρυμα να τρέξει άμεσα τις διαδικασίες απορρόφησης του ΕΣΠΑ και επιλογής και εγγραφής τόσο των παιδιών που εντάσσονται στο πρόγραμμα όσο και για την κάλυψη των υπολοίπων θέσεων.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Δημοτικό Βρεφοκομείο Πάτρας κατάφερε να ενταχθεί για πρώτη φορά φέτος στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, κατόπιν τιτάνιου και αδιάλειπτου αγώνα του αντιπροέδρου του ιδρύματος Γρηγόρη Μαρκέτου.

Ένα μεγάλο ποσό θα φτάσει στα ταμεία του πολύπαθου ιδρύματος. Όχι μόνο θα ανακουφίσει τις οικογένειες που περνούν δύσκολα, αλλά θα δώσει και την ευκαιρία στη διοίκηση να αναβαθμίσει τις δομές του Βρεφοκομείου.

Τα παιδιά που δε θα φιλοξενηθούν μέσω ΕΣΠΑ στο Δημοτικό Βρεφοκομείο δε θα πληρώνουν καθώς ο αριθμός των παιδιών μέσω του προγράμματος υπερκαλύπτει τις ανάγκες όλων. Δεύτερον και ιδιαίτερα σημαντικό, ο δήμος Πατρέων θα αποδεσμευτεί από τη σοβαρή οικονομική αιμορραγία, καθώς ήταν ο κύριος χρηματοδότης του Βρεφοκομείου. Συνεπώς τα χρήματα που θα περισσέψουν φέτος, δεν θα είναι μια καλή ευκαιρία να τα επενδύσει σε άλλες υποδομές;

Τρίτον, τα χρήματα είναι πολλά και μέρος τους, μπορεί να επενδυθούν σε νέα έργα και αναβαθμίσεις σε ότι αφορά τις υποδομές του Βρεφοκομείου. Ήδη η προσπάθεια που έχει γίνει στο ίδρυμα, είναι ιδιαίτερα σημαντική και η ευκαιρία που δίδεται μέσω του ΕΣΠΑ, μπορεί να εκσυγχρονίσει ακόμη περισσότερο μια από τις πιο αναγκαίες κοινωνικές δομές της πόλης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις