Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Αποχαιρετισμός του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας Κώστα Μπουρδούλη

Πάτρα: Αποχαιρετισμός του Προέδρου του Δ...

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της Θητείας του

Προς όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου της Πάτρας.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

σήμερα, μετά από 20 μήνες, ολοκληρώνεται και η δεύτερη θητεία μου ως Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Συνολικά, μαζί με τους 9 μήνες της πρώτης διετίας, υπηρέτησα ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, δύο χρόνια και πέντε μήνες.

Κατά τη διάρκεια της θητείας μου έγιναν 89 συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, διάρκειας περίπου 318 ωρών και λήφθηκαν 1733 αποφάσεις.

Όπως καλά γνωρίζετε πολλά ήταν τα προβλήματα που αντιμετώπισα σε όλο το διάστημα της θητείας μου. Ιδιαίτερα όμως τους πρώτους μήνες.

Οι 29 αυτοί μήνες, ήταν για μένα ένα μεγάλο σχολείο, μια άλλη εμπειρία ζωής, που τη βίωσα με κούραση και προσπάθεια αλλά και με πάθος, αυταπάρνηση και αίσθηση καθήκοντος. Κατέβαλλα κάθε δυνατή προσπάθεια, πιστεύω με δικαιοσύνη, να επιβάλλω τον πολιτικό πολιτισμό που απαιτείται σε ένα τέτοιο όργανο. Παρά το ότι η καρέκλα του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, λόγω των γνωστών συνθηκών ήταν, τολμώ να πω, ηλεκτρική, θεωρώ ότι λειτούργησα με ευθύνη, με δημοκρατικές αρχές και αξίες. Σεβάστηκα και ελπίζω να τίμησα το θεσμικό ρόλο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Σεβάστηκα πάνω απ’  όλα τον απλό πολίτη.

Το σημαντικότερο όμως για μένα είναι ότι, παρά τις γνωστές δυσκολίες που αντιμετώπισα, ποτέ μα ποτέ δεν πρόδωσα τα πιστεύω και τις αρχές μου.

Αυτούς τους 29 μήνες ενδεχομένως να υπήρξαν στιγμιαίες εντάσεις που, θεωρώ όμως, χωρίς την ύπαρξη κακής πρόθεσης. Τουλάχιστον από την πλευρά μου παρακαλώ αυτό να το θεωρήσετε βέβαιο.

Οι παρεμβάσεις που γίνονταν από μένα κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων, στόχευαν αποκλειστικά και μόνο στην εξομάλυνση του κλίματος, και δεν αφορούσαν σε καμία περίπτωση σε προσωπικά στοιχεία. Άλλωστε, το γεγονός ότι αρκετοί συνάδελφοι της συμπολίτευσης, ίσως  χαριτολογώντας, μου  ζητούσαν να λειτουργώ τουλάχιστον κατά 51% υπέρ της συμπολίτευσης, πιστεύω ότι καταδεικνύουν ότι λειτούργησα με πνεύμα δικαιοσύνης και ως πρόεδρος του σώματος.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

πάντα πίστευα και πιστεύω ότι η συνεχής προσπάθεια, η πίστη και η αυταπάρνηση μπορούν να υπερνικήσουν την κακοδαιμονία και τις στρεβλώσεις.

Αυτή μου την πίστη θα ήθελα να τη μεταδώσω, αποχωρώντας από το Δημοτικό Συμβούλιο, ευχόμενος ειλικρινά, καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στο έργο της επόμενης ή του επόμενου προέδρου.

Με την ευκαιρία δηλώνω ότι είμαι στη διάθεση της νέας δημοτικής αρχής και ιδιαίτερα του νέου προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου και όποτε με χρειασθεί, για να βοηθήσω.

Ολοκληρώνοντας εύχομαι σε όλους να έχετε υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τη συνεργασία μας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις