Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Ένα πρόβλημα με δύο πλευρές

Ηλεία: Ένα πρόβλημα με δύο πλευρές

Στην Ανδραβίδα

Μάρτυρες ενός προβλήματος με δύο… πλευρές γίνονται καθημερινά οι κάτοικοι στην «καρδιά» της Ανδραβίδας. Στην μια πλευρά του προβλήματος βρίσκεται το φτωχικό λυόμενο ενός ηλικιωμένου ανθρώπου που στερείται κάθε υγιεινής. Στην άλλη, ένας επίσης ηλικιωμένος άνθρωπος με ποσοστό τύφλωσης 95% και άλλα προβλήματα υγείας που δεν μπορεί να ζήσει κάτω από τις ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής και τη δυσωδία που αναδύεται από το λυόμενο, το οποίο βρίσκεται… στην πόρτα του σπιτιού του!

Ο κ. Νίκος Παπανδρέου ζούσε για πολλά χρόνια σε μια φτωχική καλύβα φτιαγμένη με χαρτιά και λαμαρίνες από τενεκέδες, απέναντι από το Αστυνομικό Τμήμα της πόλης, μέχρι τη στιγμή που ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης ευαισθητοποιήθηκε και κατεδάφισε την καλύβα, τοποθετώντας στη θέση της ένα λυόμενο. Το έργο όμως δεν ολοκληρώθηκε αφού το λυόμενο δεν συνδέθηκε με το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης με αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος, ο οποίος παρουσιάζει και αυτός σοβαρά προβλήματα υγείας, να ζει κάτω από άθλιες συνθήκες.

 

Οι άσχημες ωστόσο συνθήκες διαβίωσης του ηλικιωμένου, επηρεάζουν άμεσα την ποιότητα ζωής και του κ. Δημήτρη Αγιώτατου, που το λυόμενο εφάπτεται με την πόρτα του σπιτιού του.

«Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη» είπε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Δημήτριος Αγιώτατος και συνέχισε: «Η δυσοσμία δεν αντέχεται. Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει νερό, δεν έχει τουαλέτα, δεν έχει βόθρο, τίποτα. Κάνει την ανάγκη του σε μια λεκάνη και μετά πλένεται με αυτό. Φανταστείτε πόσο πολύ μυρίζει».

Από την πλευρά της, η ανιψιά του κ. Αγιώτατου, η κα Χριστίνα Μαρούλη είπε στην εφ. «Πατρίς»: «Ο θείος μου έχει 95% τύφλωση και η σύνταξή του ακόμα δεν έχει έρθει ενώ χρειάζεται συνοδό. Κάνω χρέη συνοδού και πληρώνω και μια γυναίκα γιατί έχω και εγώ τις υποχρεώσεις μου. Σε αυτή την κατάσταση δεν μπορεί να μείνει γιατί υπάρχει αυτό εδώ το οίκημα δεν έχει βόθρο, δεν έχει νερό, καμία συνθήκη υγιεινής. Είναι σωστό να υπάρχουν ακαθαρσίες και ποντίκια;  Μπορεί ένας άνθρωπος με τόσα προβλήματα με αναπνέει αυτή τη βρωμιά;».

Ας ελπίσουμε πως σύντομα ο δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης θα δείξει την ίδια ευαισθησία που έδειξε μερικά χρόνια πριν, όταν εγκατέστησε το λυόμενο, βελτιώνοντας τις συνθήκες ζωής και των δύο ηλικιωμένων ανθρώπων.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις