Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δύο εκδηλώσεις για τα 40ά γενέθλια του ΠΑΣΟΚ με φόντο το Ζάππειο

Δύο εκδηλώσεις για τα 40ά γενέθλια του Π...

Ασκήσεις ενότητας στο Κίνημα

Διπλό είναι το φετινό ραντεβού για την 40ή επέτειο από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, αφού το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιείται εκδήλωση με ομιλητή τον Γ.Παπανδρέου, ενώ την Τετάρτη θα γίνει η εκδήλωση στο Ζάππειο με ομιλητή τον Ευ.Βενιζέλο. Σε αυτήν θα είναι παρών ο Κώστας Σημίτης, όχι όμως και ο Γ.Παπανδρέου.

Παρά το γεγονός ότι τα επιτελεία των Βενιζέλου και Παπανδρέου προσπαθούν να περάσουν μήνυμα ενότητας εν όψει της επετείου της 3ης Σεπτέμβρη, το γεγονός ότι πραγματοποιούνται δύο διαφορετικές εκδηλώσεις δεν είναι ενδεικτικό κλίματος ενότητας.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Δευτέρας, η εκδήλωση που θα γίνει το απόγευμα της Δευτέρας στο Ζάππειο (έκθεση φωτογραφικού υλικού από το Ίδρυμα Ανδρέας Γ.Παπανδρέου), ακόμα και αν συνοδεύεται από απροθυμία και δείχνει καταναγκαστική, έχει ζεστάνει το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ -σε σημείο που στη Χ.Τρικούπη να προεξοφλούν ότι στο Ζάππειο θα συναντηθούν ομάδες που από καιρό είχαν αδρανοποιηθεί.

Πάντως, αίνιγμα για την νυν ηγεσία του ΠΑΣΟΚ παραμένει το περιεχόμενο της ομιλίας του πρώην πρωθυπουργού, καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις για το τι πρόκειται να πει.

Οι εκτιμήσεις είναι ότι θα κινηθεί ενωτικά, όμως θα θελήσει να τονίσει και τις διαφοροποιήσεις του.

Όπως αναφέρει το Έθνος της Δευτέρας, στην αποψινή εκδήλωση έχουν προσκληθεί τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, η ΚΟ που εξελέγη το 2009, αλλά και η σημερινή ΚΟ του κόμματος.

Το επιτελείο του Ιδρύματος Ανδρέας Παπανδρέου» έχει προσκαλέσει και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο οποίος όμως απουσιάζει εκτός Αθηνών. Απών και ο Κώστας Σημίτης.

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος θα μιλήσει στην εκδήλωση της ερχόμενης Τετάρτης, ανήμερα της 3ης Σεπτέμβρη, επίσης στο Ζάππειο, αναπτύσσοντας το δικό του σχέδιο για την κεντροαριστερά.

Παρών θα είναι και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, όχι όμως και ο Γ.Παπανδρέου, ο οποίος επικαλέστηκε ανειλημμένη υποχρέωση στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις