Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ με πρωτοβουλία Γ. Διδασκάλου - Αναζητείται άμεση λύση για τα στερεά απόβλητα της Ζακύνθου

Σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ με πρωτοβουλία Γ. Διδα...

Ο νέος Δήμαρχος Ζακύνθου Π. Κολοκοτσάς παρουσίασε κοινή πρόταση του Δήμου και του Συνδέσμου Διαχείρισης

Η αποκατάσταση του κορεσμένου Χ.Υ.ΤΑ Ζακύνθου, για τον οποίο η χώρα μας έχει καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, καθώς και το μεταβατικό στάδιο διαχείρισης των απορριμμάτων του νησιού, μέχρι την εξεύρεση οριστικής λύσης, ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γιώργου Διδασκάλου, χθες, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Παρόντες στη σύσκεψη ήσαν η Γενική Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ, Ν. Γιαννακοπούλου, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Δ. Καλογερόπουλος, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος, ο Δήμαρχος Ζακύνθου Π. Κολοκοτσάς, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ζακύνθου, Π. Μυλωνάς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σκοπός της συνάντησης εργασίας ήταν να βρεθεί, άμεσα, μια βιώσιμη λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων, η οποία, εκτός του ότι θα διευθετήσει, προσωρινά, το ήδη εκρηκτικό πρόβλημα, θα χρησιμοποιηθεί και ως νομικό εργαλείο για την ευνοϊκή αντιμετώπιση της χώρας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ο νέος Δήμαρχος Ζακύνθου Π. Κολοκοτσάς παρουσίασε κοινή πρόταση του Δήμου και του Συνδέσμου Διαχείρισης -στην οποία συναινεί και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων- για τη μεταβατική περίοδο και ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις ενέργειες που γίνονται για την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ Σκοπού. Δεσμεύτηκε δε ότι εντός των προσεχών ημερών θα στείλει στο Υπουργείο αναλυτικό φάκελο και για τις δύο προαναφερόμενες δράσεις.

«Το πρώτο βήμα για το μείζον θέμα των απορριμμάτων στη Ζάκυνθο, που εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς, έγινε. Η νέα δημοτική αρχή δείχνει να αντιμετωπίζει το ζήτημα με γρήγορα αντανακλαστικά και υπευθυνότητα. Θα είμαστε δίπλα της σε οποιαδήποτε ενέργεια προχωρήσει, τόσο ως προς την αποκατάσταση του παλαιού ΧΥΤΑ και την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων στη μεταβατική περίοδο, όσο και προς την εξεύρεση μόνιμης και βιώσιμης λύσης για τα στερεά αστικά απόβλητα του νησιού», δήλωσε, μετά τη σύσκεψη ο κ. Διδασκάλου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις