Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: «Άναψαν» τα αίματα στη Λαϊκή…

Ηλεία: «Άναψαν» τα αίματα στη Λαϊκή…

Στον Πύργο

Να απαγορεύεται η είσοδος για να στήσουν τους πάγκους τους στη λαϊκή αγορά του Πύργου, η οποία χθες διεξήχθη στην περιοχή της Τάκη Πετροπούλου, είδαν, τα μέλη του σωματείου βιομηχανικών προϊόντων «Άγιος Χαράλαμπος», οι οποίοι έφτασαν το πρωί στην πόλη του Πύργου για να συμμετάσχουν στην λαϊκή αγορά όπως κάθε εβδομάδα.

Οι μικροπωλητές, βρήκαν στο κομμάτι του δρόμου που βρίσκονταν οι θέσεις τους, την αστυνομία και οχήματα της πολιτικής προστασίας του δήμου, ενώ όπως επεσήμαναν, τους αναφέρθηκε πως δεν μπορούν να στήσουν πάγκους καθώς δεν διαθέτουν άδειες λειτουργίας για τη λαϊκή, μια απόφαση που έλαβε το προηγούμενο βράδυ η ΔΕΠ, Πύργου.

Αυτό ήταν αρκετό για να «ανάψουν» τα αίματα στο σημείο και οι μικροπωλητές, περίπου 50 άτομα, να ζητούν εξηγήσεις τόσο από την αστυνομία όσο και από τον δήμο Πύργου, για την συγκεκριμένη απόφαση, τη στιγμή που στο υπόλοιπο κομμάτι της οδού αλλά και της Τάκη Πετροπούλου, η λαϊκή λειτουργούσε κανονικά.

Όπως εξήγησε σε δηλώσεις του στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» ο πρόεδρος του σωματείου «Άγιος Χαράλαμπος» Στέφανος Τομαρόπουλος, το κομμάτι της λαϊκής που οι ίδιοι είχαν τις θέσεις τους, έκλεισε με ξαφνικό τρόπο χωρίς να υπάρχει κάποια ενημέρωση από τον δήμο του Πύργου, για την απόφαση αυτή ενώ ισχυρίστηκε πως η απόφαση της ΔΕΠ, δεν μπορεί να ισχύει από τη στιγμή που δεν υπάρχει η έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

«Με έναν ξαφνικό τρόπο είδαμε να κλείνει ένα κομμάτι της λαϊκής αγοράς. Ζητήσαμε την απόφαση η οποία όντως υπήρχε από την ΔΕΠ προς την αστυνομία ώστε να κλείσει ο δρόμος για την διευκόλυνση των πολιτών. Αυτό όμως δεν ισχύει. Εμείς κατ’ εξακολούθηση εδώ και δύο χρόνια ζητάμε οι λαϊκές του Πύργου να νομιμοποιηθούν από το Περιφερειακό Συμβούλιο όπως προβλέπεται από το νόμο αλλά και από τον τελευταίο νόμο του 2014 που λέει ξεκάθαρα ότι πρέπει η εισήγηση του δημοτικού συμβουλίου και η εισήγηση της αστυνομίας να πάνε στην Περιφέρεια και να εγκριθούν από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει για όλη τη λαϊκή», ανέφερε ο κ. Τομαρόπουλος.

 

«Είναι παράνομοι»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΠ, Νίκος Δουφεξής, μιλώντας στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» για το συγκεκριμένο ζήτημα, τόνισε πως η απόφαση της Επιχείρησης του δήμου Πύργου, λήφθηκε διότι δημιουργείται πρόβλημα με τους παράνομους συμμετέχοντες οι οποίοι δεν έχουν άδεια και καταλαμβάνουν χώρους που δεν είναι χωροθετημένοι για λειτουργία λαϊκής αγοράς.

«Με τις λαϊκές αγορές και ιδιαίτερα με τη συγκεκριμένη που δημιουργήθηκε το ζήτημα, υπάρχει ένα πρόβλημα με τους παράνομους συμμετέχοντες. Δεν έχουν άδεια και καταλαμβάνουν χώρους που δεν είναι χωροθετημένοι για τη λειτουργία λαϊκών αγορών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο χώρος που κλείσαμε και περιορίσαμε την δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί είναι χώρος που δεν περιλαμβάνεται μέσα στη λαϊκή αγορά. Συνεπώς νομίμως και σωστά πράξαμε. Και θέλουμε να σταματήσει το παρεμπόριο και η ασυδοσία, δεν μπορεί να συμβαίνουν αυτά», τόνισε ο κ. Δουφεξής, ενώ σημείωσε πως το επόμενο διάστημα θα αποκαλυφθούν κι άλλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με θέματα λειτουργίας της λαϊκής αγοράς, αφήνοντας να εννοηθεί, πως η δημοτική αρχή, είναι έτοιμη να σταματήσει το παρεμπόριο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις