Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Όλο και περισσότρες γυναίκες επιλέγουν να γίνονται μητέρες μετά τα 40

Όλο και περισσότρες γυναίκες επιλέγουν ν...

Λόγω κρίσης

Ανεβαίνει διαρκώς η ηλικία, κατά την οποία οι γυναίκες και στην Αυστραλία επιλέγουν να γίνονται μητέρες.Η μετάθεση του γάμου για τα ωριμότερα χρόνια των γυναικών είναι τάση που ξεκίνησε πριν τρεις δεκαετίες και τα τελευταία χρόνια έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Κατά συνέπεια, μετατίθεται και η μητρότητα, με αποτέλεσμα ο αριθμός των γυναικών που τεκνοποιούν μετά τα 40, και ειδικότερα μεταξύ 40-44 χρόνων, να έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία 30 χρόνια.Δημογράφοι και έμπειροι ερευνητές δηλώνουν ότι το φαινόμενο αντικατοπτρίζει την έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών στην οικονομία, καθώς επίσης και την τάση της αναβολής της μητρότητας, που χαρακτηρίζει την μοντέρνα Αυστραλία.

Ο δημογράφος Bernard Salt δήλωσε ότι δεν πρόκειται για φαινόμενο της Αυστραλίας αποκλειστικά, αλλά της υφηλίου γενικότερα και συμπίπτει με την παγκόσμια οικονομική κρίση.Σημειώνεται ότι το ποσοστό τεκνοποίησης των γυναικών στην Αυστραλία μειώθηκε το 2013 σε 1,83 γεννήσεις για κάθε γυναίκα, από 1,93 που ήταν το 2012 και 2 το 2008.

Ο Graeme Hugo, διευθυντής του Αυστραλιανού Ερευνητικού Κέντρου Πληθυσμού και Μετανάστευσης του Πανεπιστημίου Αδελαΐδας, δήλωσε πως «είναι φανερό ότι η οικονομία επιδρά άμεσα στο θέμα της γεννητικότητας. Αυτό εξακριβώθηκε επακριβώς την τελευταία δεκαετία. Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να έχουν εμπιστοσύνη στην οικονομία για να επενδύσουν στη δημιουργία οικογένειας.

Κάθε φορά που ρωτάμε ζευγάρια -στο πλαίσιο έρευνας- πόσα παιδιά θα επιθυμούσαν να κάνουν, ο αριθμός δύο έρχεται, κατά μέσο όρο στην επιφάνεια. Σήμερα όμως δεν ισχύει κάτι τέτοιο».Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι γυναίκες που τεκνοποιούν μετά τα σαράντα, έχουν περισσότερα χρήματα, είναι ικανοποιημένες από τον εαυτό τους και έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις