Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Απόψε μετά τις 9 στον Καθολικό ναό της Πάτρας το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο κονσέρτο

Απόψε μετά τις 9 στον Καθολικό ναό της Π...

Θα συμμετάσχει και ο Ιταλός καθηγητής εκκλησιαστικού οργάνου π. Giulio Gramegna

Κάθε Χριστούγεννα έχει γίνει αγαπημένη συνήθεια στους μουσικόφιλους της πόλης της Πάτρας και όχι μόνο να σπεύδουν στον Καθολικό ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου στην οδό Μαιζώνος, μεταξύ της Αγίου Νικολάου και της Κολοκοτρώνη, με την μεγάλη ιστορία, προκειμένου να απολαύσουν το Χριστουγεννιάτικο κονσέρτο της Μικτής χορωδίας του ναού.

Ο Καθολικός ναός κατακλύζεται στην κυριολεξία από κόσμο (πολλοί θεατές παρακολουθούν αναγκαστικά όρθιοι το κονσέρτο καθώς τα καθίσματα γεμίζουν πάντοτε) ενώ και η ατμόσφαιρα που δημιουργείται από την μουσική ερμηνεία και το πνεύμα των Άγιων ημερών των Χριστουγέννων είναι ξεχωριστή και κατανυκτική.

Το φετινό κονσέρτο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014, στις 9 το βράδυ ενώ θα συμμετάσχει και ο π. Giulio Gramegna, ο οποίος είναι καθηγητής εκκλησιαστικού οργάνου. Θα αποδοθούν Χριστουγεννιάτικα έργα και ορατόρια από το παγκόσμιο ρεπερτόριο.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τον κόσμο.

Η Μικτή Χορωδία της Καθολικής εκκλησίας της Πάτρας με πάνω από 40 χορωδούς, θα παρουσιάσει επίκαιρους γιορτινούς ύμνους και μελωδίες που αναμένεται να δημιουργήσουν μία ιδιαίτερα κατανυκτική και μυσταγωγική ατμόσφαιρα.

Ο Ιταλός π. Giulio Gramegna, που θα συνοδέψει στο εκκλησιαστικό όργανο, είναι σολίστ, συνθέτης και καθηγητής θεολόγος.

Θα παρουσιαστούν μπαρόκ θρησκευτικά κομμάτια και ύμνοι των Mozart, Gounod, Bach, Shubert, κ.α., αγαπημένα παραδοσιακά τραγούδια όπως ο «Μικρός Τυμπανιστής»και η «Άγια Νύχτα» με φινάλε το «Joy to the World-Alleluia» του Χαίντελ.

Tην χορωδία θα διευθύνει ο μαέστρος Νίκος Σινιγάλιας ενώ συνοδεύει στο εκκλησιαστικό όργανο και η Έλενα Φέντκο. Σόλο-ντουέτα θα τραγουδήσουν οι Ζ. Καραγκούνη, Α. Μαράτου, Ν. Παπακώστας, Γ. Χριστόπουλος, Λ. Κμέτοβα, Γ. Γασπαρινάτου, π. Γ. Ντράγκας, Α.Χριστόπουλος.

Οι χορωδοί αναλυτικά είναι οι εξής,

Soprani: Τζελέθ Βαρόνα, Γιόλα Γασπαρινάτου, Λίνα Γερονίκου, Ντάνα Γιαννακούρα, Αντζελα Δερμαντίνου, Ηρώ Θανοπούλου, Ευτυχία Καπαρδέλη, Ζωή Καραγκούνη, Λούμπιτσα Κμέτοβα, Αλεξία Μαράτου, Μαρία Μουζακίτη, Λέτα Πανταζή-Στόλλα, Αντζελα Παπαλεξάτου, Μάρθα Πόρρας, Ελένη Σουτέρα.

Alti: Σοφία Αντιόχου, Αντωνία Βιτάλη, Καρμέλα Βουτσινά, Μαρουτσέλα Γασπαρινάτου, Βίκυ Κουρνούτου, Φανή Κούρτη, Λούπε Κωνσταντοπούλου, Βενετία Λινάρδου, Τόνια Μπάση, Μαρία Μπέλλα, Τερέζα Σινιγάλια, Ελένη Τζανίνη, Σοφία Τσουμάνη, Λία Φόγκελ.

Tenori: Νίκος Παπακώστας, Σπύρος Κανταρέλης, Βασίλειος Καραλής, Θύμιος Σινανίδης, Λάμπης Χαραλαμπόπουλος, Αντώνης Χριστόπουλος, Γιάννης Χριστόπουλος.

Bassi: Νίκος Βιτάλης, Θανάσης Ηλιόπουλος, Δημήτριος Μεληδόνης, Μάριο Ρηγούτσος, Κωνσταντίνος Σγούρας, Γεώργιος Τζανίνης, Σπύρος Τζανίνης, π. Γεώργιος Ντράγκας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture