Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κοτζιάς: Εργαζόμαστε για την αποφυγή ρήξης μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας

Κοτζιάς: Εργαζόμαστε για την αποφυγή ρήξ...

Στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ

Ξεκινά στις Βρυξέλλες η έκτακτη Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, παρουσία του έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκου Κοτζιά, όπου αναμένεται να συζητηθεί το θέμα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Ο Νίκος Κοτζιάς, προσερχόμενος στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, δήλωσε ότι η Ελλάδα εργάζεται για την αποκατάσταση της ειρήνης και για τη σταθερότητα στην Ουκρανία και συγχρόνως για την αποφυγή ρήξης μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας.

Όπως είναι γνωστό, την περασμένη Δευτέρα, η σύνταξη του κειμένου στις Βρυξέλλες αναφορικά με την πρόθεση της ΕΕ να προχωρήσει σε νέες κυρώσεις, χωρίς όμως να ζητηθεί η συναίνεση της ελληνικής κυβέρνησης, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Αθήνας, δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, είναι ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ (SPD) κάλεσε τον έλληνα ομόλογό του στο Βερολίνο.

Η οργή της κυβέρνησης προήλθε από το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ανακοίνωσε πως υπάρχει «κοινή απόφαση των ευρωπαίων ηγετών» για την επέκταση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία λόγω της επίθεσης με ρουκέτες στη Μαριούπολη, η οποία κατέληξε σε λουτρό αίματος.

Μόνο που η ανακοίνωση έγινε την Tρίτη, λίγες ώρες αφότου ο Αλέξης Τσίπρας ορκίστηκε Πρωθυπουργός. Κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι ούτε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ούτε η αρμόδια για την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι μπήκαν στον κόπο να ζητήσουν την άποψη της νέας κυβέρνησης, την ώρα μάλιστα που εκκρεμούσε η ορκωμοσία του νέου υπουργού Εξωτερικών.

Η Αθήνα διαμαρτυρήθηκε στις Βρυξέλλες και έλαβε προθεσμία μόλις τριών ωρών για να στείλει τις προτάσεις της επί του επίμαχου κειμένου, το οποίο αναμένεται να συζητήσουν σήμερα στις Βρυξέλλες στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ - συνάντηση στην οποία θα συμμετέχει για πρώτη φορά ο υπουργός Εξωτερικών ο Νίκος Κοτζιάς.

Διαβάστε επίσης:

Κυρώσεις στην Ρωσία αποφάσισε το Συμβούλιο της Ευρώπης

Λαφαζάνης: Είμαστε αντίθετοι με το εμπάργκο κατά της Ρωσίας

 

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις