Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ξανάρχεται η Κονιόρδου στην Πάτρα αυτή την φορά με Γιώργο Χειμωνά

Ξανάρχεται η Κονιόρδου στην Πάτρα αυτή τ...
Μαρτάτος Tάκης

Στις 16 Μαρτίου 2015 στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Η εξαιρετική τραγωδός μας Λυδία Κονιόρδου που είχε διατελέσει και καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας, πριν λίγο καιρό είχε έρθει στο Λιθογραφείον με μία παράσταση κειμένων της Λούλας Αναγνωστάκη που τράβηξαν το ενδιαφέρον του Πατρινού θεατρόφιλου κοινού σε σημείο να δοθούν και 2 εξτρά παραστάσεις λόγω της μεγάλης ζήτησης των εισιτηρίων.

Μετά λοιπόν το επιτυχημένο ανέβασμα της παράστασης «Ο Ουρανός Κατακκόκινος-Σ’ εσάς που με ακούτε» της Λούλας Αναγνωστάκη, ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Χατζής και η Ομάδα Χρώμα καταπιάνονται με μιαν άλλη σημαντική ποιητική φωνή της λογοτεχνίας μας, τον Γιώργο Χειμωνά, ο οποίος ήταν σύζυγος της Αναγνωστάκη, στην παράσταση «Ο βασιλιάς της Ασίας».

Ο νεαρός ταλαντούχος σκηνοθέτης Κ. Χατζής δημιούργησε ένα κείμενο που συντίθεται αποκλειστικά από λέξεις και φράσεις από το σύνολο του πεζογραφικού και μεταφραστικού έργου του Γιώργου Χειμωνά.

Συνοδοιπόρος και συνεργάτης, σε αυτήν την θεατρική αναμέτρηση με τον λόγο του Χειμωνά, στην συγκεκριμένη παράσταση που αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, να παρουσιαστεί και στην Πάτρα στις 16 Μαρτίου 2015, στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων μετά από πρόσκληση – μετάκληση του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας, είναι η εκλεκτή ηθοποιός και σκηνοθέτιδα, Λυδία Κονιόρδου.

Άλλοτε ως λογοτεχνική ύπαρξη και άλλοτε ως υπαρκτό πρόσωπο, η σπουδαία Ελληνίδα τραγωδός διαλέγεται και μάχεται με τον Ποιητή, τον οποίο ερμηνεύει ο Βαγγέλης Παπαδάκης, υπό τους ήχους της μουσικής που συνέθεσε, ειδικά για την παράσταση, ο Νίκος Ξυδάκης.

Η σκηνική σύνθεση «Ο βασιλιάς της Ασίας» πρωτοπαρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο της παράστασης παρουσιάζεται κι ένα ένα video art έργο της Κατερίνας Αθανασίου, με τη φωνή της Ζυράννας Ζατέλη να απαγγέλλει τους «Χτίστες» του Χειμωνά, που περιμένει τους θεατές στην είσοδο.

*Να προσθέσουμε πως η Λυδία Κονιόρδου πριν λίγες μέρες που βρισκόταν στην Πάτρα φρόντισε να επισκεφθεί και τα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ στην Όθωνος Αμαλίας ενώ τόσο ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου, Θοδωρής Αμπαζής όσο και πολλοί από τους εργαζόμενους  του ΔΗΠΕΘΕ πήγαν στο Λιθογραφείον να δουν την παράσταση που άφησε ιδιαίτερα καλές εντυπώσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture