Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Βατικανό θα... λούζει, θα κουρεύει και θα ξυρίζει δωρεάν τους αστέγους!

Το Βατικανό θα... λούζει, θα κουρεύει κα...

Ετοιμάζει ντουζιέρες στην πλατεία του Αγίου Πέτρου

Δωρεάν κούρεμα, ξύρισμα και μπάνιο θα προσφέρει το Βατικανό στους άστεγους της Ρώμης μόλις ανοίξουν - τον Φεβρουάριο - οι νέες εγκαταστάσεις που ετοιμάζει όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του φιλανθρωπικού γραφείου του πάπα Φραγκίσκου.

Το 2014 το Βατικανό είχε ανακοινώσει ότι θα κατασκεύαζε ντουζιέρες στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου για να πλένονται οι άστεγοι. Σύμφωνα με τον επίσκοπο Κόνραντ Κραγιέφσκι που μίλησε στην καθολική εφημερίδα Αβενίρε στις εγκαταστάσεις αυτές σε μια στοά της πλατείας, όσοι το επιθυμούν θα μπορούν επίσης να κουρεύονται και να ξυρίζονται.

Οι εγκαταστάσεις αυτές θα στελεχωθούν από κομμώτριες και κουρείς που θα προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους κάθε Δευτέρα, την ημέρα που συνήθως τα καταστήματά τους παραμένουν κλειστά.

Ήδη, πολλοί επαγγελματίες του κλάδου έχουν δωρίσει καθίσματα, διάφορα εργαλεία όπως ψαλίδια και χτένες, αλλά και καθρέφτες.

Ο σχεδιασμός του έργου ξεκίνησε όταν ένας άστεγος είπε στον Κραγιέφσκι ότι μολονότι στα φιλανθρωπικά ιδρύματα της Ρώμης έβρισκε σχετικά εύκολα ένα πιάτο φαγητό, ήταν πολύ δύσκολο να βρει ένα μέρος για να πλυθεί. Ο Ιταλός επίσκοπος μετέφερε το... παράπονο αυτό στον Πάπα Φραγκίσκο ο οποίος αμέσως την υιοθέτησε και στη συνέχεια την επέκτεινε, για να συμπεριλάβει και υπηρεσίες... καλλωπισμού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις