Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στη φάκα Νικολούδη 23.000 φοροφυγάδες!

Στη φάκα Νικολούδη 23.000 φοροφυγάδες!

Η φοροδιαφυγή ξεπερνά τα 20 δισεκατομμύρια

Στην παγίδα Νικολούδη έπεσαν 23.000 περίπου φοροφυγάδες που ήταν στις διάφορες λίστες και το συμπέρασμα είναι συγκλονιστικό, αφού η φοροδιαφυγή που διαπιστώθηκε ξεπερνά τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι τώρα.

Από τα ποσά αυτά ο κύριος Νικολούδης έχει βάλει ως στόχο να εισπράξει 2 δισεκατομμύρια ευρώ ως το τέλος του Ιουνίου και άλλα 2 δις. ως το τέλος του καλοκαιριού.

Και όπως γίνεται αντιληπτό αν επιτευχθούν οι στόχοι ο προϋπολογισμός θα πάρει μία μεγάλη ανάσα, θα βρεθούν τα ισοδύναμα που ζητούν οι θεσμοί και θα σταλούν μηνύματα τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό ότι η μάχη για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς όχι μόνο ξεκίνησε, αλλά είναι και αποτελεσματική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr το επιτελείο του κυρίου Νικολούδη προβαίνει καθημερινά σε διασταυρώσεις 200 ως 400 ατόμων που βρίσκονται στις λίστες Λαγκάρντ, των 54.000 που έβγαλαν εμβάσματα στο εξωτερικό, Λιχτενστάιν, ακινήτων στο εξωτερικό, σκαφών και οφ-σορ με σκοπό να οριστικοποιήσει τα ποσά της φοροδιαφυγής.

Για το λόγο αυτό ζητά πληροφορίες ακόμα και από τις πρεσβείες μας στο εξωτερικό για τα ακίνητα που κατέχουν Ελληνες πολίτες σε διάφορες χώρες, όπως στη Βρετανία που τα προηγούμενα χρόνια ήταν οι καλύτεροι αγοραστές μετά τους Αραβες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μεταξύ των προσώπων που έγιναν διασταυρώσεις συμπεριλαμβάνονται γνωστά επιχειρηματικά ονόματα.

Πάντως, το υπουργείο του κυρίου Νικολούδη σε μία προσπάθεια να πάει πιο βαθιά στο χρόνο, δηλαδή και πριν τη δεκαετία, αντιμετωπίζει πολλές περιπτώσεις όχι ως φοροδιαφυγή, αλλά ως ξέπλυμα χρήματος.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις