Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το Πανεπιστήμιο καλεί τους μαθητές να γνωρίσουν την αεροναυπηγική και τις αερομεταφορές

Πάτρα: Το Πανεπιστήμιο καλεί τους μαθητέ...

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκή εβδομάδα Αεροναυπηγικής

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αεροναυπηγικής (European Aeronautics Science Week) είναι μία γιορτή για την Αεροναυπηγική, η οποία διοργανώνεται για πρώτη φορά παράλληλα σε Πανεπιστήμια της Ευρώπης που δραστηριοποιούνται στον τομέα έρευνας της Αεροναυπηγικής και των Αερομεταφορών.

Στο πλαίσιο αυτό το Πανεπιστήμιο Πατρών και πιο συγκεκριμένα το Εργαστήριο Τεχνολογίας & Αντοχής των Υλικών του Τμήματος Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών εκπροσωπεί την Ελλάδα, οργανώνοντας μία ημερίδα την Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015, στην οποία θα υποδεχθεί μαθητές της Α’ και της Β΄ Λυκείου από σχολεία της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Πατρέων.

Η ημερίδα θα λάβει χώρα στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών .

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αεροναυπηγικής αποτελεί μία πρωτοβουλία του ευρωπαϊκού προγράμματος Promo – Air (www.promo-air.eu) με στόχο να «κεντρίσει» το ενδιαφέρον των νέων ώστε να ακολουθήσουν σπουδές και, κατ’ επέκταση, καριέρες που σχετίζονται με την αεροναυπηγική και τις αερομεταφορές.

Το πρόγραμμα Promo-Air χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του 7ου Πλαισίου- Προγράμματος για την έρευνα (FP7) και έχει ως στόχο να παράγει ελκυστικό ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό, κάνοντας χρήση ερευνητικών αποτελεσμάτων από τρέχοντα και πρόσφατα ερευνητικά προγράμματα στον τομέα της αεροναυπηγικής και των αερομεταφορών, επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο στους νέους να εξερευνήσουν το «Μαγικό Κόσμο της Αεροναυπηγικής».

Κορυφαίο γεγονός της όλης αυτής προσπάθειας αποτελεί η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αεροναυπηγικής η οποία θα λάβει χώρα παράλληλα στα κράτη μέλη της ΕΕ, κατά της διάρκεια της οποίας οι μαθητές θα προσκληθούν:

- Να επισκεφθούν Πανεπιστημιακές σχολές που σχετίζονται με την Αεροναυπηγική στην Ευρώπη και να ξεναγηθούν στα ερευνητικά τους εργαστήρια.

- Να ενημερωθούν για τις προοπτικές της Αεροναυπηγικής αλλά και για το εκπαιδευτικό υλικό του Promo – Air.

- Να συμμετάσχουν σε ένα πανευρωπαϊκό διαγωνισμό με έπαθλο την επίσκεψή τους στις εγκαταστάσεις της Airbus, και ενδεχομένως μία μελλοντική καριέρα στην Αεροναυπηγική!

Η παραπάνω δράση αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στην εξοικείωση των μαθητών με την Αεροναυπηγική, καθώς και στην δικτύωση τόσο των μαθητών όσο και των εμπλεκόμενων καθηγητών με την Πανεπιστημιακή Κοινότητα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις