Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Το ιατρείο της αλληλεγγύης - Περισσότεροι από 3.000 άποροι και ανασφάλιστοι ασθενείς στο Κοινωνικό Ιατρείο μέχρι σήμερα

Πάτρα:Το ιατρείο της αλληλεγγύης - Περισ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Πάνω από 400 ασθενείς το μήνα στο Κοινωνικό Ιατρείο - Άλλοι διέκοψαν τη φαρμακευτική αγωγή λόγω ανέχειας

Περισσότεροι από 3.000 άποροι και ανασφάλιστοι ασθενείς έχουν επισκεφθεί μέχρι σήμερα  το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης της Πάτρας, από τη στιγμή που ξεκίνησε  τη λειτουργία του  την άνοιξη του 2012, όπως επισημαίνει στο thebest.gr o υπεύθυνος του Ιατρείου από την πλευρά του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου  Δημήτρης Κωστακιώτης. Μάλιστα κάθε μήνα το ιατρείο επισκέπτονται 444, χρόνια κυρίως πάσχοντες, οι οποίοι εξετάζονται από τους γιατρούς που το στελεχώνουν.

Τη λειτουργία του  Κοινωνικού Ιατρείου  υποστηρίζουν  ο Ιατρικός Σύλλογος, η  Ιατρική Σχολή  του Πανεπιστημίου Πατρών, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας-ΕΙΝΑ, σε συνεργασία με το Δήμο Πατρέων που παραχώρησε το χώρο το 2012, στην Πλατεία Εργατικών Κατοικιών Ν.Ε.Ο. (πίσω από τα Sprider) και σε αυτό προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους 50 περίπου  εθελοντές γιατροί νοσηλευτές και άλλοι.

Στο Κοινωνικό Ιατρείο ,οι γιατροί και όχι μόνο έχουν έρθει αντιμέτωποι με πολύ δύσκολες καταστάσεις, κυρίως οικογενειών που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τα βασικά για τη διαβίωσή τους, αλλά και με ανθρώπους που επίσης λόγω οικονομικής ανέχειας, δεν είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν ούτε τη συμμετοχή για τα φάρμακά τους , όπως επισημαίνει στο thebest.gr η  Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Άννα Μαστοράκου. Όπως εξηγεί σε χρόνιες παθήσεις, όπως είναι ο διαβήτης, καρδιολογικά νοσήματα κ.α. το κόστος συμμετοχής να είναι  υψηλό  και να φτάνει ακόμα και τα 100 ευρώ το μήνα, "με αποτέλεσμα να μην μπορούν να την καλύψουν και να εγκαταλείπουν την αγωγή τους", δηλώνει.

Μάλιστα προχθές το Κοινωνικό Ιατρείο εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας βοήθεια για μια οικογένεια με δύο παιδιά, καθώς υπάρχουν ανάγκες για τρόφιμα και ρουχισμό.

Πρόκειται για μια οικογένεια όπου και οι δύο γονείς είναι άνεργοι και η οποία αντιμετωπίζει και  προβλήματα υγείας .

Ως προς το θέμα της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης οι ανάγκες καλύπτονται σε μεγάλο βαθμό από το Κοινωνικό Ιατρείο ωστόσο, τόσο ο κ. Κωστακιώτης, όσο και η κ. Μαστοράκου επισημαίνουν την ανάγκη η κυβέρνηση να προβλέψει την απαλλαγή και από τη συμμετοχή  στα φάρμακα για όσους είναι ανασφάλιστοι. Μέχρι στιγμής , εκτός από το Κοινωνικό Ιατρείο, οι ανασφάλιστοι έχουν τη δυνατότητα να εξετάζονται και από το ΠΕΔΥ.

Σύμφωνα με τον κ. Κωστακιώτη μέσω του Κοινωνικού Φαρμακείου καλύπτονται γενικά σε μεγάλο βαθμό οι βασικές ανάγκες, ωστόσο επαναλαμβάνει ότι πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη γι΄αυτό τόσο σοβαρό πρόβλημα.

Η νέα έκκληση του Κοινωνικού Ιατρείου

Οι περιπτώσεις συμπολιτών που χρειάζονται βοήθεια είναι πολλές, όπως έχει καταγραφεί πολλές φορές. Αυτή τη φορά όσοι έχουν τη δυνατότητα μπορούν να βοηθήσουν με τα εξής είδη, τα οποία τις απογευματινές ώρες μπορούν να πηγαίνουν στο Κοινωνικό Ιατρείο και εναλλακτικά τις πρωινές ώρες στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών.

Κάθε είδους τρόφιμα. Προτεραιότητα το κρέας (ψαρονέφρι ή κοτόπουλο λόγω ειδικής διατροφής για θέματα υγείας), λάδι, αλεύρι, λαχανικά, όσπρια.

Προϊόντα ατομικής υγιεινής  (όπως απορρυπαντικά, χαρτί υγείας, σαμπουάν κ.α).

Παπούτσια για παιδιά Νο 41, ανδρικά Νο 42-43 και γυναικεία χωρίς τακούνι Νο 40-41.

Ρούχα.

Καυσόξυλα.

 

"ξίζει να σημειωθεί πως οι πολίτες που ζητάνε την βοήθειά μας προέρχονται από τις πλέον ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και είναι ανασφάλιστοι, άνεργοι και άποροι.Παρακαλούμε διαδώστε την έκκληση αυτή!" αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Κοινωνικού Ιατρείου

 

Σημείο συλλογής: Κοινωνικό Ιατρείο Πλατείας Εργατικών Κατοικιών Νέου Δρόμου.

 

Μέρες: Πέμπτη και Παρασκευή  (5/03 - 6/03)                     Ώρες:  18:00 – 20:00

Σάββατο και Κυριακή (7/03 – 8/03)

Ώρες : 10:00 – 14:00

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις