Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BODY & SOUL

/

Αυτά είναι τα λάθη που κάνουμε όταν ξεκινάμε γυμναστική

Αυτά είναι τα λάθη που κάνουμε  όταν ξεκ...

Πώς θα τα αποφύγουμε

Μπορεί να έχετε πάρει απόφαση να κάνετε μία αλλαγή στη ζωή σας και να αρχίσετε να γυμνάζεστε, αλλά η γυμναστική από μόνη της μπορεί να μην είναι αρκετή, ειδικά αν δεν την κάνετε σωστά.

Ρωτήσαμε τον Μιχάλη Δελή, πιστοποιημένο εκπαιδευτή Crossfit και Personal Trainer, και μας μίλησε για τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν ξεκινάμε τη γυμναστική, αλλά και πώς να τα αποφύγουμε.

1. Μεγαλος όγκος προπόνησης αλλά όχι ποιοτικός

Δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία να κάνουμε μία μεγάλης διάρκειας προπόνηση, εάν αυτή δεν γίνεται με προσοχή και με τον ρυθμό που πρέπει. Άλλωστε δεν είναι ο όγκος της προπόνησης που φέρνει αποτελέσματα, αλλά η ένταση, οπότε προπονηθείτε έξυπνα και όχι σκληρά.

2. Δεν δίνετε βάση στη διατροφή (πριν, μετά και κατά τη διάρκεια της προπόνησης)

Πριν από κάθε προπόνηση καλό θα ήταν να έχετε καταναλώσει μία μικρή ποσότητα πρωτεΐνης συνδυασμένη με έναν απλό υδατάνθρακα. Μέσα σε περίπου 60 λεπτών από την ολοκλήρωση της προπόνης σας, το σώμα σας είναι έτοιμο για να φορτώσει τους μυς με καύσιμα και ενέργεια. Εάν δοθεί το κατάλληλο καυσίμο στο σώμα σας κατά τη διάρκεια αυτής της ώρας, μπορεί να τονωθεί η πρωτεϊνική σύνθεση και η αναπλήρωση του γλυκογόνου των μυών. Αν όχι, το σώμα σας θα μπέι σε κατάσταση καταβολισμού. Μην ξεχάσετε να ενυδατώνεστε επαρκώς κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

3. Δεν χρησιμοποιείτε σωστή τεχνική

Για να αποφύγετε τους τραυματισμούς αλλά και να έχετε αποτελέσματα είναι σημαντικό να εκτελείτε και σωστά τις ασκήσεις.

4. Δεν βάζετε ρεαλιστικούς στόχους

Θέστε μικρους στόχους και προχωρήστε σταδιακά. Κανεις δεν καταφερε τα παντα σε μια μέρα, οπότε χρειάζεται υπομονή, επιμονή και συνέπεια. Αυτή είναι και η συνταγή.

5. Δεν κάνετε διατάσεις

Παρακάμπτοντας τις διατάσεις δεν δίνετε την ευκαιρία στους μυικούς ιστούς να πάρουν την κανονική τους μορφή μετά από μια επίπονη προπόνηση. Αυτό έχει ως συνεπεία να μην έχετε καλή αποκατάσταση. Αυτό σημαίνει ότι την επόμενη μέρα θα είστε πιασμένοι και δεν θα αυξήσετε τον κίνδυνο τραυματισμού στην επόμενη προπόνησή σας.

6. Δεν κάνετε σωστό ζέσταμα
Μια σωστή προθέρμανση θα αυξήσει τον καρδιακό παλμό, την κυκλοφορία του αίματος, το εύρος της κίνησης σας, και τη νευρική κίνηση στους μυς. Το αποτέλεσμα θα είναι η αύξηση των επιδόσεών σας και η μείωση του κινδύνου τραυματισμού, πράγμα που σημαίνει ταχύτερη πρόοδο.

Πηγή:huffingtonpost.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being