Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ξεπερνούν τις 150 οι συμβασιούχες καθαρίστριες στα σχολεία της πόλης - Εργάζονται ανασφάλιστες με ελάχιστες απολαβές

Πάτρα: Ξεπερνούν τις 150 οι συμβασιούχες...

Ανακοίνωση συμπαράστασης απο την Α' ΕΛΜΕ

Στην ανακοίνωσή της η Α' ΕΛΜΕ Αχαϊας σχετικά με τις συμβασιούχες καθαρίστριες της Πάτρας επισημαίνει:

160 συμβασιούχες καθαρίστριες στην περιοχή του Δήμου της Πάτρας δίνουν έναν τιτάνιο αγώνα εδώ και χρόνια για την κατάκτηση και υπεράσπιση της μόνιμης και σταθερής εργασίας.

Με συμβάσεις που ξεκινούν την 1η του Σεπτέμβρη κάθε χρόνου και λήγουν στις 30 Ιούνη του επόμενου , χωρίς να δικαιούνται ποτέ άδειες , δώρα , επιδόματα ανθυγιεινής εργασίας, έχοντας απολέσει μετά το 2012 τα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα , συμβάλλουν καθημερινά και καθοριστικά στο να διατηρηθούν τα σχολεία καθαρά , με όρους υγιεινής και ασφάλειας για τους μαθητές , το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους εργαζόμενους.

Και ενώ το έργο τους περιλαμβάνει τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των σχολείων , η αμοιβή τους αφορά μόνο των αριθμό των αιθουσών που περιλαμβάνει το κάθε σχολείο, πράγμα που αντιστοιχεί σε 200-300 Ευρώ το μήνα.

Όλα τα παραπάνω εμπεριέχουν και το αίσθημα της αδικίας αφού κατατάσσουν τις συμβασιούχες καθαρίστριες σε άνιση μισθολογική και ασφαλιστική σχέση έναντι των μονίμων συναδέλφων τους.

Η Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας , συμπαραστεκόμενη στον αγώνα των συμβασιούχων καθαριστριών των σχολείων της περιοχής μας και αναγνωρίζοντας τη συμβολή τους στην καθημερινότητα των σχολείων μας, ζητά :

α) Μόνιμη και σταθερή εργασία στις υπάρχουσες εργαζόμενες , τη στιγμή που όλοι αναγνωρίζουν ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες

β) Προσαρμογή της αμοιβής τους για το έργο που παρέχουν στα επίπεδα της αμοιβής των μονίμων συναδέλφων τους

γ) Πλήρη κάλυψη όλων των παροχών υγείας και των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων

δ) Παροχή μέσων ατομικής προστασίας(μάσκες, γάντια , γαλότσες) , απαραίτητων για τη δουλειά τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις