Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Εσύ πως κοιμάσαι; Μάθε τι δείχνει η στάση ύπνου για τον χαρακτήρα σου

Εσύ πως κοιμάσαι; Μάθε τι δείχνει η στάσ...

Άραγε αποκαλύπτει τον πραγματικό μας χαρακτήρα ο τρόπος που κοιμόμαστε;

Η γλώσσα του σώματος είναι επιστήμη, γι’ αυτό και οι ειδικοί ερευνούν τον τρόπο που κοιμόμαστε για να μας ερμηνεύσουν. Και είναι να απορεί κανείς γιατί χρειάζεται όλη αυτή η προσπάθεια, ενώ θα μπορούσαμε να έχουμε τις απαραίτητες πληροφορίες με μερικές απλές ερωτήσεις και αντίστοιχα μερικές ειλικρινείς απαντήσεις. Αυτά στη θεωρία, καθώς, όπως αποδεικνύεται, όταν είμαστε ξύπνιοι μάλλον προσέχουμε πολύ αυτά που λέμε.

Έτσι, καταλήξαμε να μας παρατηρούν όταν κοιμόμαστε και να απαντάμε μετά στον ερευνητή αν βάζουμε το χέρι κάτω από το κεφάλι όταν κοιμόμαστε ή αν κοιμόμαστε στο δεξί ή το αριστερό πλευρό. Τώρα, βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που λένε ότι ο τρόπος με τον οποίο βολεύεσαι έχει να κάνει με την ανατομία του καθενός και όχι με την προσωπικότητα.

Οι θέσεις του ύπνου διακρίνονται στις εξής: εμβρυακή στάση, «αστερίας», «ελεύθερη πτώση», «στρατιώτης», «λαχτάρα» και «κούτσουρο». Η καθεμία φαίνεται πως μαρτυρά πολλά για τις πτυχές του χαρακτήρα μας.

Ας δούμε λοιπόν τι σημαίνουν:

Σε εμβρυακή στάση

Όσοι κοιμούνται έτσι είναι επιφανειακά σκληροί στη συμπεριφορά αλλά ιδιαίτερα ευαίσθητοι αν τους γνωρίσετε καλά. Μπορεί να είναι ντροπαλοί στην πρώτη γνωριμία με κάποιον αλλά σύντομα χαλαρώνουν και «λύνονται».

Κούτσουρο

Το σώμα βρίσκεται ανάσκελα στο κρεβάτι και τα χέρια είναι κολλημένα στον κορμό. Συνήθως το ένα από τα δύο χέρια ακουμπά πάνω στο στομάχι. Πρόκειται για εύκολους, έντονα κοινωνικούς ανθρώπους που απολαμβάνουν τη συντροφιά άλλων ανθρώπων και εμπιστεύονται εύκολα ακόμη και όσους δεν γνωρίζουν. Ωστόσο, αυτό αποτελεί και το βασικότερό τους μειονέκτημα, είναι δηλαδή ιδιαίτερα ευκολόπιστοι.

Λαχτάρα

Αυτοί που κοιμούνται στο πλάι με τα χέρια απλωμένα μπροστά συγκαταλέγονται στους ονειροπόλους -με την καλή έννοια-, τους κοινωνικούς και ευπροσάρμοστους χαρακτήρες. Πιστεύουν ότι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, αντιμετωπίζουν την κάθε ημέρα σαν μια καινούργια ευκαιρία. Αλλά για να πούμε και τα στραβά, είναι και λίγο πεισματάρηδες.

Στρατιώτης

Αυτοί κοιμούνται ανάσκελα, με τα δύο χέρια κολλημένα στα πλάγια του σώματος ή σταυρωμένα μπροστά. Η στάση αυτή δείχνει δυνατή προσωπικότητα που αποφεύγει τις εντάσεις και χαρακτηρίζεται από αυτοκυριαρχία και αυτοσυγκράτηση.

Αστερίας

Όσοι κοιμούνται σε στάση «αστερίας» (ανάσκελα με τα χέρια και τα πόδια ανοιχτά) θεωρούνται οι καλύτεροι φίλοι. Εχουν διάθεση να ακούσουν τα προβλήματα των άλλων και να βοηθήσουν όσο μπορούν, ενώ ταυτόχρονα είναι διακριτικοί αποφεύγοντας την προσοχή πάνω τους.

Ελεύθερη πτώση

Το σώμα βρίσκεται σε πλάγια θέση και τα δύο χέρια μαζί με τους αγκώνες συνήθως κρύβονται κάτω από το μαξιλάρι ή το κεφάλι. Είναι άνθρωποι ανοιχτοί αλλά πολλοί φορές γίνονται καχύποπτοι ή και κυνικοί. Αργούν πολύ να πάρουν αποφάσεις, αλλά όταν το κάνουν δεν τις αλλάζουν με τίποτα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being