Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα από την Κ. Αχαία θα γράψει τη μουσική για τη νέα ταινία του Τάσου Μπουλμέτη

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα από την Κ. Αχαία θ...

Ξανασυνεργάζεται μαζί του, 12 χρόνια μετά τον θρίαμβο της "Πολίτικης Κουζίνας"

Έχουν περάσει περίπου 12 χρόνια από την «Πολίτικη κουζίνα» την πιο εμπορική ταινία της τελευταίας εικοσαετίας (και από τις πιο καλογυρισμένες και συγκινητικές επίσης), με  8 βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και διεθνή διανομή σε περισσότερες από 40 χώρες και ο σκηνοθέτης του φιλμ Τάσος Μπουλμέτης ξεκίνησε όπως ήδη έγραψε το thebest.gr αυτό τον καιρό τα γυρίσματα της νέας του ταινίας που έχει τίτλο «Νοτιάς».

Μάλιστα η ευχάριστη είδηση είναι πως ο Τάσος Μπουλμέτης συνεργάζεται ακόμη μια φορά με την συνθέτρια και βιολονίστρια Ευανθία Ρεμπούτσικα, η οποία κατάγεται από την Κάτω Αχαία. Η Ευανθία Ρεμπούτσικα είχε υπογράψει ένα θαυμάσιο σάουντρακ και μία μουσική επένδυση για την «Πολίτικη Κουζίνα» που σαγήνεψε το κοινό και αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι της ατμόσφαιρας της ταινίας που αφορούσε στον ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης και τον ξεριζωμό του, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Χωραφά.

Τώρα ανέλαβε να γράψει τη μουσική για την νέα ταινία του Τάσου Μπουλμέτη με τον τίτλο "Νοτιάς".

Η νέα αυτή κινηματογραφική δημιουργία σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τάσου Μπουλμέτη έχει ως εξής:

«Από τη μέρα που εμφανίζονται στον Σταύρο οι πρώτες ερωτικές ανησυχίες φουντώνει και η επιθυμία του να λέει ιστορίες με ένα δικό του, ανατρεπτικό, τρόπο. Οι ταραχώδεις, αλλά και ταυτόχρονα πολλά υποσχόμενες για την Ελλάδα, δεκαετίες του 1960, 1970 και 1980 πυροδοτούν  ασταμάτητα την φαντασία του.

Στο ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, για να κατακτήσει αυτά που ποθεί, θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια και όμορφες γυναίκες. Όταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες, και θα ανακαλύψει τον εαυτό του...».

Αυτή την φορά ο Μπουλμέτης ασχολείται με την ιστορία ενός επινοητικού μυαλού που αναζητεί  την ταυτότητα του μέσα από τη φαντασία και την Τέχνη.

Τον Σταύρο υποδύεται ο Γιάννης Νιάρρος.

Παίζουν επίσης ο Θέμης Πάνου, η Αιγιώτισσα ηθοποιός Μαρία Καλλιμάνη και οι Ταξιάρχης Χάνος, Αργύρης Ξάφης, Ερρίκος Λίτσης, Όμηρος Πουλάκης, Μελισσάνθη Μάχουτ, Xαρά Μάτα Γιαννάτου, Γιώργος Βουρδαμής, Δημήτρης Ήμελλος και ο μικρός Φοίβος Ταραμπίκο. Σε μια εμφάνιση-έκπληξη θα ξαναδούμε στη μεγάλη οθόνη και τη Zωζώ Σαπουντζάκη.

Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκινούν τέλη Μαρτίου ενώ η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους αρχές του 2016 σε διανομή από την εταιρεία Feelgood Entertainment σε συνεργασία με τη Rosebud 21.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture