Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

«Η αρπαγή της Περσεφόνης» από μαθητές του 35ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών

«Η αρπαγή της Περσεφόνης» από μαθητές το...
Χριστακόπουλος Θάνος

Την παράσταση ανέβασαν τα παιδιά της Δ' τάξης

Καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό οι μαθητές της Δ΄Τάξης  του 35ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών κατά την παρουσίαση της χοροθεατρικής παράστασης « Η αρπαγή της Περσεφόνης» στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα Ναυπάκτου, που διοργάνωσε η μη κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος  «Πράσινο και Μπλε.

Όπως τόνισε ο Διευθυντής του Σχολείου Ευάγγελος Κομποχόλης, « Η αρπαγή της Περσεφόνης» αποτελεί διασκευή του ομώνυμου αρχαιοελληνικού μύθου από την εκπαιδευτικό Θεατρικής Αγωγής του σχολείου Τέτα Ζέρβα, ενός μύθου μέσα από τον οποίο οι αρχαίοι Έλληνες είχαν βρει τον τρόπο να εξηγούν τις αλλαγές των τεσσάρων εποχών στη φύση.

Οι μικροί μαθητές με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους Τέτας Ζέρβα και Βασιλικής Καλαντζή μέσα από θαυμάσια σκηνικά, με εντυπωσιακές στολές, με ωραίες χορογραφίες, με παραστατικά δρώμενα, με μουσική και τραγούδι,  μας ταξίδεψαν με φαντασία και μαγεία  στην ελληνική φύση μέσα από το πέρασμα των τεσσάρων εποχών.

Σε αυτό το ταξίδι χρησιμοποιήθηκαν μουσικές και τραγούδια κορυφαίων Ελλήνων αλλά και ξένων συνθετών όπως της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, του Μάνου Λοΐζου, Σταμάτη Σπανουδάκη, Νικόλα Πιοβάνι, Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη και Γιάννη Μαρκόπουλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις