Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πύργος: «Λουκέτο» στα σχολεία λόγω των κινδύνων για τη μετάδοση επιδημικών νόσων και μολύνσεων

Πύργος: «Λουκέτο» στα σχολεία λόγω των κ...

Ηλεία

Το ενδεχόμενο να βάλει προσωρινό «λουκέτο» σε όλα τα σχολεία του Δήμου Πύργου, λόγω των σοβαρών κινδύνων που εγκυμονούν για τη μετάδοση επιδημικών νόσων και μολύνσεων από τα απορρίμματα που στοιβάζονται έξω από τις σχολικές μονάδες, εξέτασε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ.Γιώργος Γεωργιόπουλος, σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και της ΕΛΜΕ Ηλείας, χωρίς ωστόσο να λάβει καμία σχετική απόφαση, προς το παρόν.

Οι εκπρόσωποι των γονέων, που αγωνιούν για την υγεία των παιδιών τους, πέρασαν το κατώφλι του γραφείου του αντιπερειφερειάρχη λίγο μετά τις 10 το πρωί, ενώ η συνάντηση διήρκησε περισσότερο από μια ώρα. Οι γονείς εξέφρασαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το αίτημα τους για το κλείσιμο των σχολείων, χωρίς καμία χρονοτριβή, τονίζοντας με ιδιαίτερο νόημα πως αν δεν το πράξουν αυτό οι αρμόδιοι φορείς τότε θα είναι οι ίδιοι που θα προχωρήσουν σε ένα τέτοιο μέτρο.

Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ουΔημοτικού Σχολείου Σωκράτη Σωτηρόπουλου «Δεν μπορούμε να καθυστερούμε. Πρέπει η πόλη να παρουσιάσει ότι δε λειτουργεί κανονικά. Εμείς εξετάζουμε κάθε ενδεχόμενο και θα πάρουμε ότι μέτρο χρειαστεί, γιατί κανείς δεν μπορεί να παίζει με την υγεία των παιδιών μας».

Στο ίδιο πνεύμα και ο Λάζαρος Ασμής, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας, «διαπιστώσαμε πάλι τα ίδια πράγματα, μια νομότυπη αδράνεια ή αδυναμία και μια εγνωσμένη ανικανότητα από την πλευρά του δημάρχου. Ζητήσαμε από την τοπική αυτοδιοίκηση να πάρει πολιτικές πρωτοβουλίες, μιας και η λύση θα έρθει απ’ ότι φαίνεται από την κυβέρνηση»

Δεν απέκλεισε τίποτα

Μπορεί οι γονείς να μην κατάφεραν να του αποσπάσουν μια απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων όμως ο κ.Γεωργιόπουλος δεν απέκλεισε αυτό το μέτρο τονίζοντας «αν αύριο ή το αργότερο μέχρι το Σάββατο, δεν υπάρξει κάποια απάντηση από τους αρμόδιους υπουργούς που θα δίνει μια ορατή λύση και ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, τότε το κλείσιμο των σχολείων θα είναι επιτακτικό. Δε θα θέλαμε να είχαμε φτάσει ως εδώ. Δυστυχώς δεν έχουμε λύση και δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στο πρόβλημα».

Τα λεγόμενα αυτά φανερώνουν πως η ιδέα για το κλείσιμο των σχολείων έχει πλέον ωριμάσει και μάλλον θεωρείται απλά θέμα χρόνου η ανακοίνωση για το κλείσιμο των σχολείων, αφού δεν φαίνεται λύση στο αδιέξοδο που έχει επέλθει τους τελευταίους μήνες.

Επιπλέον, ο κ.Γεωργιόπουλος ανέλυσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης το νομικό και θεσμικό πλαίσιο, το οποίο του δίνει κάποιες αρμοδιότητες υπογραμμίζοντας πως θα έχει τη δυνατότητα να κλείσει τα σχολεία σε περίπτωση που η απόφαση θα αφορά περισσότερους από έναν δήμους, αφήνοντας να εννοηθεί πως ίσως συμπεριληφθεί και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.

Και στην Εισαγγελία

Μετά τη συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη οι εκπρόσωποι των γονέων και της Εκπαιδευτικής Κοινότητας επισκέφτηκαν και το γραφείο της Εισαγγελέως κας. Κατερίνας Πετουμένου στην οποία και επέδωσαν τη γραπτή διαμαρτυρία που έχουν κοινοποιήσει και σε όλους τους αρμόδιους φορείς. Η κα. Εισαγγελέας, εξήγησε πως παρακολουθεί στενά το θέμα και μάλιστα εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να συγκαλέσει σύσκεψη με τον αντιπεριφερειάρχη κ.Γεωργιόπουλο και το δήμαρχο Πύργου κ.Λιατσή ώστε να ενημερωθεί για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

 

Πηγή:patrisnews.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις