Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ι. Φωτήλας - Το ελληνικό σωφρονιστικό σύστημα είναι ένα «καζάνι που βράζει» και η Κυβέρνηση απλώς «σηκώνει το καπάκι»

Ι. Φωτήλας - Το ελληνικό σωφρονιστικό σύ...

Ο βουλευτής Αχαίας ήταν ο ειδικός αγορητής του "Ποταμιού"

Στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης κατ’ άρθρο του σχεδίου νόμου «Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ’ τύπου και άλλες διατάξεις», τοποθετήθηκε ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού, Ιάσονας Φωτήλας.

Ο Βουλευτής Αχαΐας του «Ποταμιού» κατά την τοποθέτησή του επί των άρθρων τόνισε ότι: «το βασικό ζητούμενο του ελληνικού σωφρονιστικού συστήματος είναι να φυλακίζονται λιγότερα άτομα, και όχι να γίνονται οριζόντιες απολύσεις χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένα άλλο κριτήριο.

Με δεδομένη τη σημερινή δραματική κατάσταση των καταστημάτων κράτησης, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με τον εγκλεισμό όλων των κρατουμένων ανεξαρτήτως ποινικής επικινδυνότητας στον ίδιο χώρο και την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας.

Συνολικά το μοντέλο ασφάλειας και σωφρονισμού που προκύπτει από το εν λόγω νομοσχέδιο, είναι εξαιρετικά ασαφές και προβληματικό».

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έχει και θετικά σημεία, όπως η αποσυμφόρηση των καταστημάτων κράτησης από τους αλλοδαπούς, οι αλλαγές στο νομικό πλαίσιο για τα ναρκωτικά που ενθαρρύνουν την επιλογή της απεξάρτησης αντί της φυλακής, η λειτουργία των κέντρων ανοικτής ή ημιελεύθερης διαβίωσης, η κατάργηση της χρηματικής ποινής ανηλίκων, καθώς και η δυνατότητα πρόσβασης στους ανηλίκους στα στοιχεία της δικογραφίας τους. Τα περισσότερα από αυτά όμως καλύπτονται από ασάφειες που πρέπει να διευκρινιστούν περαιτέρω με μελλοντικά νομοθετήματα της κυβέρνησης. Και επομένως, ακόμη και αυτά είναι ελλιπή.»

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του o κ. Φωτήλας τόνισε πως «το ελληνικό σωφρονιστικό σύστημα είναι ένα καζάνι που βράζει.

Η κυβέρνηση αντί να επιχειρήσει με συγκεκριμένες παρεμβάσεις να μειώσει τη θερμοκρασία, απλώς ανοίγει το καπάκι.

Και είναι αλήθεια ότι αυτό δεν ξέρουμε που θα οδηγήσει. Ας ελπίσουμε όχι στα χειρότερα…»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις