Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Πάτρα: Οι αναφορές των εργαζομένων του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας στον Υπουργό Υγείας

Πάτρα: Οι αναφορές των εργαζομένων του ν...

Το υπόμνημα που θα καταθέσουν στη σημερινή συνάντηση

Στο Υπόμνημα που θα καταθέσουν στον Υπουργό Υγείας κατα τη σμερινή τους συνάντηση οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομειο Άγιος Ανδρέας αναφέρουν:

Το  ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ, το Νοσοκομείο της Πάτρας  ¨ο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ¨, όπως το γνωρίζετε, είναι ένα Νοσοκομείο κτισμένο μέσα στην  πόλη  των Πατρών, στην πύλη εισόδου της Ευρώπης και μάλιστα πάνω στον άξονα πού οδηγεί  προς  το  κέντρο- την Αθήνα,  τον άξονα με το πάρα πολύ κακό οδικό δίκτυο και κατ΄ επέκταση τις πάρα πολλές ανθρωποθυσίες. Είναι το αρχαιότερο Νοσοκομείο της περιοχής μας, με μακρόχρονη πλούσια και μάλιστα σημαντική δραστηριότητα και προσφορά. Είναι ένα Νοσοκομείο που επί 7 ολόκληρα  χρόνια δοκιμάζεται από την συνεχιζόμενη σεισμόπληκτη κατάστασή του.

Αυτό λοιπόν το Νοσοκομείο  πού   λειτουργεί  σε τρία διαφορετικά κτίρια, είναι ένα Νοσοκομείο που εφημερεύει μέρα παρά μέρα, 15 ημέρες τον μήνα, εναλλάξ δηλ με το ΠΠΝΡΙΟΥ, καλύπτοντας έτσι, με ΑΝΙΣΟΥΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΡΟΥΣ, τις ανάγκες της Αχαΐας-της Δυτικής Ελλάδας και όχι μόνον, μιας περιοχής που τους πιο πολλούς μήνες του χρόνου, λόγω και της τουριστικής ανάπτυξης πού έχει,  ξεπερνά τα 3,0 εκατ.  Κατοίκους.

Όπως όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας μας και οι Συνάδελφοι Εργαζόμενοι σ΄ αυτά, έτσι και εμείς εδώ στο Νοσοκομείο ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑΣ, βιώνουμε μια ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, ΣΚΛΗΡΗ και ίσως ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ πραγματικότητα, με αρνητικότατες επιπτώσεις δυστυχώς στους Ασθενείς.

Η ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ του συστήματος και η ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ του, πέρα από τα τεράστια προβλήματα που δημιουργoύν στην καθημερινή ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του Νοσοκομείου ΑΓ.ΑΝΔΡΕΑΣ, δυστυχώς  σε συνάρτηση και με την συνεχιζόμενη σεισμόπληκτη  κατάστασή του, το καθιστούν ΑΔΥΝΑΜΟ να παράσχει όλες εκείνες τις υπηρεσίες που θέλει και έχει ανάγκη ο λαός της περιοχής μας.

Αυτή η Υποχρηματοδότηση,  όπου ο πάλαι ποτέ προϋπολογισμός των 53,7 εκ Ευρώ του 2009 έχει φθάσει στα 13,3 εκ ευρώ το 2015 και η Υποστελέχωση όπου οι πάλαι ποτέ 1.250 Εργαζόμενοι του 2009 έχουμε φθάσει σήμερα να είμαστε μόλις 600, δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην προοπτική ανάπτυξης, πλήρους και σωστής λειτουργίας του Νοσοκομείου μας.

Οι Συνάδελφοι Εργαζόμενοι καθημερινά βρίσκονται αντιμέτωποι με πάρα πολλά προβλήματα, με άσχημες συνθήκες δουλειάς, αντιμέτωποι με το στρές, το άγχος, την καταπίεση, την υπερ-εντατικοποίηση της δουλειάς, την αβεβαιότητα στην εργασία και το δικαίωμα στη σύνταξη και βεβαίως τα προβλήματα της Οικονομικής Κρίσης πού πλήττουν ιδιαίτερα εμάς τους χαμηλόμισθους  Νοσοκομειακούς Υπαλλήλους.

Με δεδομένα λοιπόν τα προαναφερόμενα και ιδιαιτέρως την επικείμενη παράδοση προς χρήση του πολυωρόφου κεντρικού μας κτιρίου, την παράδοση του σεισμόπληκτου κτιρίου που επί 7 ολόκληρα χρόνια αγωνιωδώς  περιμένει ο λαός της περιοχής μας, επιβάλλεται και πρέπει να υπάρξουν ΑΜΕΣΕΣ και ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, έτσι ώστε αυτό να γίνει λειτουργικό και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και τις ανάγκες των πολιτών, όπου λόγω και της κρίσης ολοένα και πιο πολλοί προτιμούν τα Δημόσια Νοσοκομεία και στην προκειμένη περίπτωση το εύκολα προσβάσιμο Νοσοκομείο ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑΣ, των πολιτών της περιοχής μας που ταλαιπωρούνται  αφάνταστα όλα αυτά τα χρόνια από την σεισμόπληκτη κατάσταση μας και όχι μόνον.

Μέρος αυτών των προβλημάτων, αυτών  που επιζητούν άμεσα σχετικές λύσεις, σας τα παραθέτουμε  με το συγκεκριμένο αυτό πρώτο προς εσάς  ΥΠΟΜΝΗΜΑ μας.

 

1. ΧΡΗΜΑΤΔΟΤΗΣΗ: Κατ΄ αρχήν ΑΥΞΗΣΗ κατά 40 % του υπάρχοντος προϋπολογισμού του Νοσοκομείου, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε:

 

ü Τόσο τις δαπάνες της μεταστέγασής μας στο 7όροφο, μια μεταστέγαση που προσδιορίζεται, αμέσως μετά την παράδοση του κτιρίου και συγκεκριμένα προς τα τέλη του Οκτώβρη.

ü Όσο και τις λειτουργικές δαπάνες που θα προκύψουν από τις επιπλέον Κλίνες και Λειτουργίες που θα κληθούμε να αναπτύξουμε, μετά την πολυπόθητη προαναφερόμενη κτιριακή παράδοση και επαναλειτουργία.

ü Αλλά και για τις σημερινές ανάγκες, όπου  οφείλουμε να επισημάνουμε ότι υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις υλικών, αδυναμία καθαριότητας κλπ.

Δοθείσης της ευκαιρίας να υπενθυμίσουμε αλλά και να επισημάνουμε το ¨κούρεμα¨ των αποθεματικών μας,  που έγινε τον Μάρτιο του 2012, ύψους 3,7 εκ ευρώ, τα οποία λόγω των μεγάλων αναγκών μας, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΑΜΕΣΑ.

Οι οικονομικές μας ανάγκες λοιπόν, που κακώς υπολογίζονται με βάσει την λειτουργία μας  κατά τα τελευταία χρόνια, που σαφώς αυτή είναι περιορισμένη λόγω της σεισμόπληκτης κατάστασής μας και που δεν λαμβάνουν υπ΄ όψιν τους πολυκερματισμένους χώρους μας-την διάσπαρτη κτιριακή μας υποδομή,  απαιτούν ΑΜΕΣΑ γενναία ΕΝΙΣΧΥΣΗ για να σταθούμε στα πόδια μας.

 

2. ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ: Η ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας  σε Ιατρούς και Προσωπικό εμφανής και ίσως επικίνδυνη, αρκεί μια ματιά στα προγράμματα υπηρεσίας όπου τα οφειλόμενα ΡΕΠΟ, οι οφειλόμενες ΑΔΕΙΕΣ, οι ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΒΑΡΔΙΕΣ και η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΛΥΨΗΣ των ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ, καταμαρτυρούν την τραγικότητα της κατάστασης.

Με βάσει τον νέο οργανισμό των 400 κλινών, που δυστυχώς βρίσκεται ακόμη σε εκκρεμή κατάσταση, τον οργανισμό που κατάργησε όλες τις μέχρι τότε κενές οργανικές θέσεις, καταγράφουμε ήδη πάνω από 450 κενές οργανικές θέσεις, όλων των ειδικοτήτων, κενά (296 Αγ. Ανδρέας-50 Ιατροί k 53 NNΘ) που μεγαλώνουν επικίνδυνα λόγω της αβεβαιότητας στα Συνταξιοδοτικά, κενά που καθιστούν δύσκολη έως αδύνατη την πλήρη επαναλειτουργία του 7ορόφου κτιρίου.

Για την ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ της προαναφερόμενης κατάστασης, ΖΗΤΑΜΕ την άμεση επιστροφή όλων των μετακινημένων προς άλλες υπηρεσίες υπαλλήλων μας, ΖΗΤΑΜΕ την έγκριση όλων εκείνων των αιτημάτων ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ-ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ υπαλλήλων  προς το Νοσοκομείο μας και βεβαίως την ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ των ΟΔΗΓΩΝ που πήραν από το Νοσοκομείο με τις πολιτικές της διαθεσιμότητας, την απαράδεκτη και προκλητική πολιτική που είχε και συνεχίζει να έχει μέχρι και σήμερα αρνητικότατες επιπτώσεις στην καθημερινή λειτουργία του Νοσοκομείου μας, που επισημαίνουμε ότι δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του λόγω της πολυδιάσπαρτης κτιριακής του κατάστασης.

Επίσης ζητάμε  και μάλιστα  ΑΜΕΣΑ, την κίνηση  των σχετικών διαδικασιών, της  κατ΄ εξαίρεση  ενίσχυσης  μας  με προσωπικό και Ιατρούς, προκειμένου να λειτουργήσουμε το 7όροφο  κτίριο που παραδίδεται την 30/10/15. Προσλήψεις  κατά  προτεραιότητα στα τμήματα που λειτουργούν κάτω και από τα όρια  Ασφαλείας, με καταργημένες βάρδιες και σε εκείνα που βρίσκονται στα πρόθυρα κλεισίματος και βεβαίως Νοσηλευτικού Προσωπικού που οι ελλείψεις προσωπικού, η υπερεντατικοποίηση και η αύξηση της δουλειάς, τούς έχει φέρει σε απελπιστική κατάσταση, βάσει της συνημμένης πρότασης των φορέων και των υπηρεσιών του Νοσοκομείου μας.

Για την κάλυψη αυτών των προαναφερόμενων αναγκών, πού δεν είναι και οι μόνες, ανάγκες πού θα μεγαλώσουν με τις αναμενόμενες πάμπολλες επικείμενες συνταξιοδοτήσεις, επιβάλλεται άμεσα, πέρα από τις ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, η ΑΜΕΣΗ ενίσχυσή μας με Προσωπικό από οποιαδήποτε πηγή.

 

3. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ: Οι ανάγκες της περιοχής μας επιβάλλουν ΝΕΟ και ΣΥΓΧΡΟΝΟ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, πού να δίνει  προοπτική ανάπτυξης, αναβάθμισης πλήρους και σωστής λειτουργίας του  Νοσοκομείου  ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ και βεβαίως προοπτική ανάπτυξης και λειτουργίας του για τα επόμενα 20 και πλέον χρόνια.  Να δίνει την δυνατότητα στο Νοσοκομείο να εξυπηρετεί πλήρως και σωστά τούς  Πολίτες  της περιοχής μας, τους πολίτες που ολοένα και πιο πολλοί λόγω της κρίσης και της γεωγραφικής του θέσης και όχι μόνον, το προτιμούν.

Αυτοί οι στόχοι σαφώς δεν μπορούν να επιτευχθούν με τις 400 κλίνες που προβλέπει ο νέος ΑΝΕΝΕΡΓΟΣ και κατά το δοκούν εφαρμοζόμενος  Οργανισμός.  Γι΄ αυτό επιβάλλεται και πρέπει η προσθήκη νέων δραστηριοτήτων με αντίστοιχες νέες κλίνες και βεβαίως επιπλέον οργανικές θέσεις προσωπικού. Άμεσα κίνηση δηλ των διαδικασιών  επαναφοράς του οργανισμού του Νοσοκομείου στις  προ του σεισμού δυνατότητές του και όχι μόνον, με σύσταση και λειτουργία της άκρως απαραίτητης Β΄ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ και της επαναφοράς των τμημάτων που ίσως και συνειδητά να έχουν παραληφθεί από τον Οργανισμό μας, στα πλαίσια της σχετικής ΟΜΟΦΩΝΗΣ απόφασης του Δ.Σ του Νοσοκομείου.

Σ΄αυτόν τον νέο Οργανισμό θα πρέπει να συμπεριληφθούν, όπως είχαν δεσμευτεί και οι προκάτοχοι σας, όλα εκείνα τα τμήματα πού θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχουν ¨ξεχαστεί¨, ή εκ παραδρομής δεν έχουν συμπεριληφθεί, όπως η Νεφρολογική  Κλινική, το Παθολογοανατομικό και το Κυτταρολογικό Εργαστήριο, που σήμερα λειτουργούν ΑΚΑΛΥΠΤΑ με πάρα πολύ μεγάλη προσφορά, καθώς επίσης και:

ü Β΄ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ.

ü ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ, όπου έχουμε ήδη τους γιατρούς οι οποίοι δυστυχώς παραμένουν ΑΣΤΕΓΟΙ με ευθύνη της Διοίκησης πού παραμένει προκλητικός θεατής.

ü ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ και ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ  ΤΜΗΜΑ.

ü ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ τμήμα και τμήμα  κακώσεων Θώρακος-ΘΩΡΑΚΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ, γιατί οι ανάγκες αυτές δεν καλύπτονται στο ΠΠΝΡΙΟΥ, ούτε στις ημέρες εφημερίας του.

ü Ανάπτυξη της ΜΕΘ στις απαραίτητες πλέον 15 Κλίνες, προκειμένου να καλύπτουμε όλες εκείνες τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής μας, ανάγκες όπως τις καταμαρτυρούν οι πάρα πολλές διακομιδές αλλά και τα πολλά και συχνά περιστατικά που κακώς και παρανόμως κάθε φορά φιλοξενούμε στην Αίθουσα Ανάνηψης των Χειρουργείων.

ü ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ  ΚΛΙΝΙΚΗΣ.

ü ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.

ü ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ.

έτσι ώστε με την παράδοση του 7ορόφου κτιρίου, να  μπορούμε να λειτουργούμε  πλήρως και σωστά ως Δημόσιο και κρατικό Νοσοκομείο, καλύπτοντας και επί της ουσίας πλέον με  την εναλλάξ εφημερία μας,  όλες τις ανάγκες της περιοχής μας.

Δοθείσης της ευκαιρίας να επισημάνουμε ότι είμαστε ριζικά αντίθετοι και αδιαπραγμάτευτοι, βάζοντας κόκκινη γραμμή στην όποια ιδιωτικοποίηση ή αφαίρεση από τον οργανισμό οποιουδήποτε τμήματος - υπηρεσίας ή Εργαζόμενου  απ΄ αυτό το Νοσοκομείο.

Επίσης επιβάλλεται και πρέπει η στήριξη και ανάπτυξη των Κέντρων Υγείας που μαραζώνουν εγκαταλελειμμένα στη τύχη τους. Στήριξη  αυτών των μονάδων  Υγείας  που προσφέρουν ήδη πολλά και μπορούν και πρέπει να προσφέρουν ακόμη περισσότερα στο λαό της υπαίθρου, στις περιοχές  ευθύνης τους.

 

4. ΑΡΓΙΕΣ – ΝΥΚΤΕΣ - ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ: Οι συνεχιζόμενες περικοπές στα κονδύλια για τις υποχρεωτικές  Αργίες – Νύκτες, καθιστούν δύσκολη την λειτουργία του  Νοσοκομείου, για το σύνολο των δραστηριοτήτων του και για όλη την χρονιά. Γι΄ αυτό το λόγο ως πρώτη προτεραιότητα, επιβάλλεται και πρέπει, η διεκδίκηση επιπλέον σχετικών πιστώσεων, πιστώσεων που να καλύπτουν πλήρως την προσφερόμενη εργασία των Συναδέλφων μας και βεβαίως αύξηση του ωρομισθίου.

Σε ότι αφορά τις Αργίες – Νύκτες, των οποίων η καταβολή θα πρέπει να γίνεται χωρίς καθυστερήσεις και μάλιστα απαραιτήτως μέσα στις προκαθορισμένες ημερομηνίες, σας γνωστοποιούμε ότι δεν θα ανεχθούμε άλλο αυτήν την προκλητική προκρούστια πρακτική που εφαρμόζει η υπηρεσία μας, την απαράδεκτη πρακτική της μηνιαίας περικοπής μέρους των αμοιβών της δεδουλευμένης εργασίας μας.

 

5.  ΠΡΟΠΤΙΚΗ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ: Απαράδεκτη και προκλητική η σημερινή λειτουργία του Νοσοκομείου, που δυστυχώς σε όλους σχεδόν τους τομείς έχει αφεθεί στην τύχη του.

H απουσία Ιατρών, Ασφάλειας-θυρωρών- οδηγών, τραπεζοκόμων, βοηθών θαλάμων, τραυματιοφορέων, Διοικητικών κλπ άλλων κλάδων, δημιουργούν μια χαώδη και επικίνδυνη κατάσταση στο Νοσοκομείο, μια άνευ προηγουμένου δυσλειτουργία.

Επιβάλλεται λοιπόν και πρέπει, ΑΜΕΣΑ αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης προτού αυτή αποβεί μοιραία για την τύχη και την προοπτική του Νοσοκομείου και των Εργαζόμενων σ΄ αυτό, αλλά και των πολιτών που θέλουν και προτιμούν, που αγαπούν αυτό το Νοσοκομείο.

Εκτός από τα προαναφερόμενα χρειάζεται δυναμική και επίμονη παρέμβαση, προκειμένου να πετύχουμε την ολοκλήρωση των απαραίτητων κτιριακών υποδομών του Νοσοκομείου, όπως είναι:

  • Ø Κατ΄ αρχήν η ΤΗΡΗΣΗ και ΕΦΑΡΜΟΓΗ των ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ και των ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ, σε ότι αφορά την  ολοκλήρωση και παράδοση της τελευταίας Εργολαβίας του 7ορόφου σεισμόπληκτου κτιρίου μας, για να επανέλθει επιτέλους η ΟΜΑΛΗ και ΠΛΗΡΗΣ λειτουργία του τόσο απαραίτητου για την περιοχή μας, Νοσοκομείου.
  • Ø Η ΑΜΕΣΗ επαναπροώθηση των διαδικασιών που έχουν παγώσει για το διώροφο κτίριο της Ψυχιατρικής. Επαναφορά και ολοκλήρωση  κτιριακή  και επαναλειτουργία της ψυχιατρικής στο Νοσοκομείο, όπως το επιβάλλουν και τα σχετικά στατιστικά στοιχεία, με την πρόβλεψη και προσθήκη  των σχετικών επιπλέον κλινών, στον Οργανισμό.
  • Ø ΑΜΕΣΑ   μελέτη   και  διεκδίκηση πιστώσεων για την προσθήκη του ενός επιπλέον ορόφου στη νέα πτέρυγα, όπως έχει προβλεφθεί και βεβαίως κτίριο για την στέγαση του Φαρμακείου και της Αποθήκης Υλικού.
  • Ø Αξιοποίηση του κτιρίου της Σχολής πού παραμένει ΓΙΑΠΙ, αλλά και του κτιρίου του 409, που θα εκκενωθεί μέσα στην τρέχουσα χρονιά, με την μεταστέγαση των υπηρεσιών του, στο κεντρικό 7όροφο κτίριο μας.
  • Ø Άμεσα στέγαστρο  στον χώρο του Υπογείου και συγκεκριμένα έμπροσθεν του Νεκροτομείου που λειτουργεί σε κοινή θέα, αλλά και κάλυψη-αξιοποίηση του χώρου που προκύπτει μεταξύ 7ορόφου και νέας πτέρυγας.
  • Ø ΑΜΕΣΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΗ ανακατανομή και αναδιάταξη των τμημάτων και των υπηρεσιών σ΄ όλο το κτιριακό μας συγκρότημα, δίνοντας έτσι όσο το δυνατόν καλύτερη λειτουργική διέξοδο και προοπτική στο Νοσοκομείο

Σκοπός και στόχος μας είναι ή ανάπτυξη και λειτουργία, ενός  μεγάλου, σύγχρονου και ενιαίου Κτιριακού Συγκροτήματος, πλήρως εξοπλισμένου, έτσι ώστε εφημερεύοντας εναλλάξ, μέρα πάρα μέρα  και επί ίσοις όροις με το ΠΠΝΡΙΟΥ, να καλύπτουμε πλήρως και σωστά όλες τις ανάγκες της περιοχής μας.

Επίσης αναγκαία και απαραίτητη η ΚΤΙΡΙΑΚΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ των Κέντρων Υγείας, που παραμένουν εγκαταλελειμμένα.

Κύριε Υπουργέ

Με βάση ότι η Υγεία είναι το υπέρτατο κοινωνικό αγαθό, που πρέπει να προσφέρεται με την ΠΛΗΡΗ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ευθύνη του κράτους, έξω και πέρα από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, σας υπενθυμίζουμε ότι το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, το Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ είναι ένα Νοσοκομείο με μεγάλη προσφορά και βεβαίως άκρως απαραίτητο για την περιοχή μας, δεδομένου ότι καλύπτει Υγειονομικές ανάγκες όχι μόνον της Πόλης και της ευρύτερης περιοχής, των Ιονίων Νήσων και όχι μόνον. Είναι  το Νοσοκομείο που αγαπούν, που θέλουν και  προτιμούν  όλοι οι Αχαιοί και όχι μόνον και γι΄ αυτό  χρειάζεται και πρέπει να έχει καλύτερη τύχη, όπως καλύτερη τύχη επιβάλλεται και πρέπει να έχουν και οι πολίτες- οι κάτοικοι αυτής της περιοχής, πού επί επτά και πλέον ολόκληρα χρόνια ταλαιπωρούνται αφάνταστα από την σεισμόπληκτη κατάσταση του Νοσοκομείου, μια κατάσταση που θα πρέπει επιτέλους να πάρει τέλος.

Γι΄ αυτό λοιπόν επιβάλλεται και πρέπει η στήριξη αυτού  του Νοσοκομείου, η ΑΜΕΣΗ  και μάλιστα ΠΛΗΡΗΣ επαναλειτουργία του, στις ενιαίες  και σύγχρονες κτιριακές μας εγκαταστάσεις, καθώς επίσης και η στήριξη των αναγκαίων και απαραίτητων Κέντρων Υγείας (Κ. ΑΧΑΪΑΣ-ΕΡΥΜΑΝΘΕΙΑΣ-ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ), των Κ.Υ που δυστυχώς το ξανα-τονίζουμε μαραζώνουν εγκαταλελειμμένα στα χειρότερα επίπεδα, πολύ κάτω και από τότε που πρωτο-λειτούργησαν.

Σταθερή επιδίωξή μας είναι ή αντιμετώπιση, ή επίλυση των προβλημάτων μας. Απευθυνόμαστε λοιπόν σε εσάς, ζητώντας σας, σ΄ αυτή την φάση, την όντως δύσκολη συγκυρία, ΣΤΗΡΙΞΗ και ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ αυτών των προαναφερόμενων προβλημάτων, που το επισημαίνουμε δυστυχώς δεν είναι και τα μόνα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Περιμένοντας το φαγητό και τον τραυματιοφορέα- «Tα πάθη» ασθενών και προσωπικού στον Άγιο Ανδρέα – Τι θα πουν στον Κουρουμπλή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being