Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Ο Βυζαντινός χορός της Πολυφωνικής στη Διακίδειο για την επέτειο 562 ετών από την Άλωση.

Πάτρα: Ο Βυζαντινός χορός της Πολυφωνική...

Αύριο Παρασκευή 29 Μαϊου στις 8 το βράδυ

Τιμώντας την Επέτειο της Αλώσεως της Πόλης το 1453, ο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, θα πλαισιώσει αύριο Παρασκευή 29 Μαΐου, την εκδήλωση που οργανώνει η Διακίδειος Σχολή Λαού, για την επέτειο 562 ετών από την Άλωση.

Η εκδήλωση θα γίνει στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα της Διακιδείου και θα περιλαμβάνει επιμνημόσυνη δέηση για τους ηρωικούς προμάχους της Πόλεως, από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, αλλά και Ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια από το ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΧΟΡΟ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πολιτικός επιστήμων και Συγγραφέας, Κωνσταντίνος Χολέβας, με θέμα: ‘’Από την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως, στη σύγχρονη άλωση της παιδείας’’.

Το χορό θα διευθύνει ο Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών, Πρωτοψάλτης και καθηγητής της Βυζαντινής Μουσικής, χοράρχης Γιάννης Κόττορος.

Εξ άλλου τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, ο Ιερός Ναός Αγίου Ανδρέου Εγλυκάδας, προγραμματίζει εόρτιες εκδηλώσεις, για την Αγία Υπομονή και την Ημέρα της Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως και στις οποίες θα μετάσχει και πάλιν ο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού, στις 8.30 το βράδυ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture