Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φαρμακοποιοί Αχαΐας: Έρχεται ανηλεής μνημονιακή φοροεπιδρομή

Φαρμακοποιοί Αχαΐας: Έρχεται ανηλεής μνη...

Οι καθυστερήσεις πληρωμών έχουν στραγγίξει τη ρευστότητα

Οι φαρμακοποιοί του συλλόγου Αχαΐας διαμαρτύρονται έντονα προς την κυβέρνηση διότι, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους: «εκτός από τις καθυστερήσεις πληρωμών που έχουν στραγγίξει τη ρευστότητα όλων των συναδέλφων και την αδικαιολόγητη καθυστέρηση των θεσμικών νομοθετημάτων που προεκλογικά είχαν τεθεί ως δεδομένα, έρχεται ανηλεής μνημονιακή φοροεπιδρομή, τόσο στο ασφαλιστικό ταμείο των φαρμακοποιών, όσο και στις Ο.Ε. φαρμακοποιών με το νέο 800αρι!! υπέρ τέλους επιτηδεύματος.»

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Ερωτούνται συγκεκριμένα οι υπουργοί Σκουρλέτης, Βαρουφάκης, Στρατούλης και Κουρουμπλής:

Ένα μέσο ελληνικό φαρμακείο με 5.000€ μηνιαίο τζίρο ΕΟΠΥΥ και συνολικό τζίρο φαρμακείου 8.000€, ποσά που αφορούν άνω του 25% του συνόλου των λειτουργούντων φαρμακείων στη χώρα, είναι δυνατόν με υπερ-τρίμηνη καθυστέρηση πληρωμών του ΕΟΠΥΥ και ποσοστό κέρδους στο 15% να αποπληρώσει έως τις 30 Ιουνίου, 680€ υπέρ του ΤΣΑΥ, 800€ υπέρ του τέλους επιτηδεύματος, λογαριασμούς ΔΕΗ-ΟΤΕ κλπ, 26% φορολόγηση από το 1ο€ και επιπλέον 55% προκαταβολή φόρου εισοδήματος;

Ιδιαίτερα ο υπ. Οικονομικών, ο οποίος ασχολείται με την βιωσιμότητα του χρέους, θα θέλαμε να τοποθετηθεί υπεύθυνα απέναντι στη συγκεκριμένη οικονομική επιδρομή. Με τον τρόπο που εξακολουθεί να ασκείται η διακυβέρνηση της χώρας, ακόμα και αυτή τη στιγμή, το μέσο Ελληνικό φαρμακείο είναι αδύνατον να συνεχίσει να λειτουργεί.

Η παράταση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές δεν μπορεί να αποτελεί αιώνια δικαιολογία. Η κυβέρνηση πρέπει να ξεκινήσει να κυβερνά, δηλ. να νομοθετεί, και κυρίως να αποδεικνύει στην πράξη ότι θα τηρήσει τα αντιμνημονιακά της υποσχεθέντα.»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις