Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γιορτή Λαδιού στο Δήμο Αιγιάλειας

Γιορτή Λαδιού στο Δήμο Αιγιάλειας

Την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Ιουλίου

Διήμερο αφιερωμένο στην ελιά και το ελαιόλαδο διοργανώνεται την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Ιουλίου στην πλατεία παραλίας Ελαιώνα του Δήμου Αιγιαλείας. Η Γιορτή Λαδιού και Ελιάς στην τοπική κοινότητα Ελαιώνα διοργανώνεται για 8η συνεχή χρονιά με σκοπό την προώθηση των εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων της ελιάς και του ελαιολάδου που εκτός από την υψηλή διατροφική τους αξία, διαθέτουν πλούσιες φαρμακευτικές και καλλυντικές ιδιότητες, γνωστές από την αρχαιότητα.

Τη γιορτή συνδιοργανώνουν η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., η Αντιδημαρχία Διακοπτού, η Τοπική Κοινότητα Ελαιώνα, ο Σύλλογος Γονέων-Κηδεμόνων & Σύλλογος Διδασκόντων Δημοτικού Σχολείου Ελαιώνα, ο Σύλλογος Επαγγελματιών, ο Εξωραϊστικός & Ναυτικός Όμιλος και Α.Ο. Δόξα Ελαιώνα.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της Γιορτής Λαδιού και Ελιάς έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ-ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 7.30 μ.μ.

«Το Σχολατσιό μας»: Μια δράση των παιδιών της περιοχής γεμάτη ιδέες για ένα υγιεινό δεκατιανό - κολατσιό για το σχολείο ή τις διακοπές! Κύρια συστατικά του κολατσιού, το λάδι και οι ελιές, για τα οποία μαθαίνουμε σημαντικές πληροφορίες. «Η ελιά της Πανάγαινας»: τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Ελαιώνα ταξιδεύοντας στον χρόνο, παρουσιάζουν ένα μικρό δρώμενο βασιζόμενο στην τοπική μας παράδοση. Μουσική βραδιά με ζωντανή μουσική.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ-ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 7.30 μ.μ.

Έκθεση εκλεκτών προϊόντων ελιάς και ελαιολάδου. Κεράσματα με ελαιοεδέσματα από κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής. Μελωδίες με τη Δημοτική Παιδική- Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας. Παραδοσιακοί χοροί με τον Χορευτικό Όμιλο Αιγίου και το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις