Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νοσοκομεία αρχίζουν να ξεμένουν από ογκολογικά φάρμακα

Νοσοκομεία αρχίζουν να ξεμένουν από ογκο...

Οι πρώτες ελλείψεις

Τις επιπτώσεις της οικονομικής ασφυξίας (και) στο ΕΣΥ βιώνουν με τον πιο σκληρό τρόπο οι καρκινοπαθείς. Τα δημόσια νοσοκομεία «στέγνωσαν» από ογκολογικά φάρμακα και οι ασθενείς παραπέμπονται με συνοπτικές διαδικασίες -που δεν συνάδουν με την κατάσταση της υγείας τους και τη μάχη που δίνουν- στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για να βρουν τη θεραπεία τους.

Αντικαρκινικά νοσοκομεία πρώτης γραμμής όπως «Ο Άγιος Σάββας» και «Οι Άγιοι Ανάργυροι» στην Αθήνα και «Θεαγένειο» στη Θεσσαλονίκη δεν έχουν ούτε ένα σκεύασμα για χημειοθεραπεία. Ελάχιστη έως μηδενική «ρευστότητα» σε φάρμακα καταγράφεται και σε άλλα φαρμακεία του ΕΣΥ: «Σωτηρία», «Παμμακάριστος», «Κωνσταντοπούλειο», «Παπαγεωργίου», «Βενιζέλειο» στέλνουν τους ασθενείς στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, με την… ελπίδα ότι εκεί θα εξυπηρετηθούν.

Οι καταγγελίες των ασθενών προς τον ΕΟΠΥΥ την Τρίτη κινητοποίησαν τον Οργανισμό που επιχειρώντας πυροσβεστικά ενίσχυσε το φαρμακείο της Ομόνοιας με έκτακτο προσωπικό προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος αναμονής των ασθενών.

Ωστόσο, το πρόβλημα θα εντείνεται το επόμενο διάστημα καθώς βρίσκεται σε απόλυτη συσχέτιση με την κλειστή στρόφιγγα της κρατικής χρηματοδότησης προς τα δημόσια νοσοκομεία.

Τα νοσηλευτικά ιδρύματα του ΕΣΥ έχουν λάβει μόλις 90 εκατ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του έτους, ποσό που αντιστοιχεί στη μηνιαία κρατική χρηματοδότηση τους. Οι διοικήσεις προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα της ομαλής τροφοδοσίας των νοσοκομείων σε φάρμακα, υλικά, τρόφιμα έχοντας στη διάθεσή τους ελάχιστα χρήματα.

Στην παρούσα φάση το γεγονός ότι τα ακριβά φάρμακα, όπως τα ογκολογικά, διατίθενται και από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, τους διευκολύνει καθώς μπορούν να παραπέμπουν εκεί τους ασθενείς – δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που το κάνουν, σε κάθε φάση οικονομικής ασφυξίας αυτό γινόταν, μόνο που όπως φαίνεται κάθε φορά γίνεται πιο δύσκολο και πιο δραματικό για τους καρκινοπαθείς…

 

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις