Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έκθεση του Πατρινού Κώστα Σπυρόπουλου στο Φετιχέ Τζαμί στην Ναύπακτο

Έκθεση του Πατρινού Κώστα Σπυρόπουλου στ...

Εγκαινιάζεται στις 17 Ιουλίου 2015

Στις 17 Ιουλίου στο Φετιχέ Τζαμί στην Ναύπακτο υπό την αιγίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας και του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και θρησκευμάτων θα εγκαινιαστεί η ατομική έκθεση ζωγραφικής του γνωστού Πατρινού ζωγράφου και καθηγητή στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών Κώστα Σπυρόπουλου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 29 Ιουλίου 2015.

Ωράριο λειτουργίας 19.00-22.00

Η έκθεση έχει τίτλο «Ποπ art, Σχίσμα ή Συμπόρευση;».

Οι σχέσεις της Ευρωπαϊκής Δύσης με την Ευρωπαϊκή Ανατολή μοιάζουν αμφιλεγόμενες και καμιά φορά αντικρουόμενες. Για να εξηγηθούν χρειάζεται ερμηνευτική λογική που να εναρμονίζει σε ενότητα, με εναργή προφάνεια, τις επιμέρους πιστοποιήσεις.

Τη Δύση διευκολύνει η άποψη ότι διέσωσε και συνεχίζει την κληρονομιά της Ελληνικής αρχαιότητας, της Ρωμαϊκής οικουμενικότητας και του Χριστιανισμού. Επομένως αυτή συγκεντρώνει όλα τα γνωρίσματα της Ευρωπαϊκότητας και δικαιούται να προσδιορίζεται ως Ευρώπη.

Η Ανατολή απελεύθερη από τον Τουρκικό ζυγό, θαυμάζει και ορέγεται τα εκπληκτικά χρηστικά «ιμπεριαλιστικά» επιτεύγματα της Δύσης και παρηγορείται με την άποψη ότι αυτή μέσω των Αρχαίων Ελλήνων Προγόνων  της έδωσε τα φώτα στην Δύση: τις προϋποθέσεις να αναπτύξει τον σημερινό, «παγκόσμιο» πολιτισμό της.

Με την έκθεση αυτή αποτολμάται να προταθεί μια εικαστική εκδοχή, σύνθεσης των σχέσεων του Ελληνισμού με την νεωτερική και μετανεωτερική Δύση, όπως τονίζεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Ο Κώστας Σπυρόπουλος έχει εκθέσει έργα του τόσο στην Πάτρα όσο και στην Αθήνα.

Η έκθεση συνδιοργανώνεται με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture