Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Σχέδιο Μάρσαλ" για την Ελλάδα προτείνει ο Ιταλός Ματέο Ρέντσι

"Σχέδιο Μάρσαλ" για την Ελλάδα...
Χριστακόπουλος Θάνος

Σύμφωνα με την εφημερίδα, Il Messangero

Διαμεσολαβητικό ρόλο για την επίλυση της ελληνικής οικονομικής κρίσης φέρεται να έχει αποφασίσει να παίξει ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, προτείνοντας ένα σχέδιο τύπου Μάρσαλ για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, Il Messangero, ο Ματέο Ρέντσι έχει σκοπό να προτείνει, στους ευρωπαίους σοσιαλιστές, σήμερα στις Βρυξέλλες, την έγκριση ενός νέου σχεδίου Μάρσαλ για την Ελλάδα, το οποίο θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των καταστρεπτικών συνεπειών της λιτότητας. Πρόσφατα και ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, Ρομάνο Πρόντι είχε ταχθεί υπέρ ενός τέτοιου σχεδίου.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle κυβερνητικές ιταλικές πηγές διαρρέουν ότι ο Ρέντσι είναι διατεθειμένος να στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα στο αίτημά του για δραστική μείωση της λιτότητας αλλά επιθυμεί παράλληλα η Ελλάδα να δεσμευτεί ότι θα κάνει κάποιες μεταρρυθμίσεις «βασικής σημασίας».

Η Ιταλική εφημερίδα La Reppublica αναφέρει ότι τα παραπάνω τη διαμεσολαβητική προσπάθεια της Ιταλίας συμφώνησαν ο Έλληνας και ο Ιταλός πρωθυπουργός σε χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία. Η Il Messangero προσθέτει ότι ο Ματέο Ρέντσι έχει στο θέμα της Ελλάδας και τη στήριξη του προέδρου της χώρας Σέρτζιο Ματταρέλλα που δήλωσε άμεσα ότι σέβεται το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Σύνοδος Κορυφής: ΑΥΤΗ είναι η ελληνική πρόταση- Προς τα που πάει το πράγμα- Κι επισήμως το αίτημα για νέο πρόγραμμα από τον ESM

 

 

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις