Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Τα αντισυλληπτικά προστατεύουν τις γυναίκες από τον καρκίνο της μήτρας

Τα αντισυλληπτικά προστατεύουν τις γυναί...

Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα

Όσα περισσότερα χρόνια παίρνει μια γυναίκα αντισυλληπτικά, τόσο μικρότερος είναι ο κίνδυνος εμφάνισης του καρκίνου της μήτρας , σύμφωνα με μια νέα μεγάλη διεθνή επιστημονική έρευνα, την μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα.

Η μελέτη εκτιμά ότι, χάρη στα αντισυλληπτικά χάπια, περίπου 400.000 περιπτώσεις καρκίνου της μήτρας έχουν αποφευχθεί στις ανεπτυγμένες χώρες κατά τα τελευταία 50 έτη, από τις οποίες οι 200.000 κατά την τελευταία δεκαετία.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Βάλερι Μπέραλ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο έγκριτο ιατρικό περιοδικό ογκολογίας "The Lancet Oncology", ανέλυσαν στοιχεία (μετα-ανάλυση) από 36 επιδημιολογικές έρευνες σε δεκάδες χώρες, τα οποία αφορούσαν συνολικά σχεδόν 27.300 γυναίκες.

Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι για κάθε πέντε χρόνια λήψης του χαπιού, ο κίνδυνος καρκίνου του ενδομητρίου μειώνεται κατά το ένα τέταρτο (25%) περίπου. Δέκα χρόνια λήψης του χαπιού μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης του συγκεκριμένου καρκίνου πριν την ηλικία των 75 ετών από 2,3 σε 1,3 περιστατικά ανά 100 γυναίκες.

 

Πηγή:amna.gr

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being