Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ολυμπία Οδός: Στη διαιτησία το αίτημα παράτασης των εργασιών - Ένα χρόνο ζητάει η εταιρεία

Ολυμπία Οδός: Στη διαιτησία το αίτημα πα...

Το Υποδομών εγκρίνει 17,5εκ.ευρώ

Με 2 συνεχόμενες αποφάσεις που δημοσιεύθηκαν στη "Διαύγεια" στις 28 Αυγούστου ο απελθόντας Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης έστειλε από τη μία στη Διαιτησία, αίτημα παράτασης της παραχωρησιούχου εταιρείας και ενέκρινε ποσό 17,6εκ.ευρώ.

Συγκεκριμένα με την πρώτη απόφαση το ΥΠΟΜΕΔΙ στέλνει στη Διαιτησία το αίτημα του παραχωρησιούχου που είχε μακρά ανταλλαγή επιστολών με το Υπουργείο για τις καθυστερήσεις "για συμπληρωματικές εντολές εργασιών στην περιοχή του ρέματος Καθαρονερίου".

Η Ολυμπία Οδός ζητούσε παράταση και της συνολικης προθεσμίας του έργου κατά 350 μέρες δηλαδή σχεδόν για 12 μήνες. Όπως αναδεικνύεται στις επιστολές το Δημόσιο εξέφρασε αντιρρήσεις ενώ από την πλευρά του ο Ανεξάρτητος Μηχανικός απεφάνθη ότι το έργο χρίζει παράτασης κατά 275 μέρες, δηλαδή μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου 2016.

Η Επιτροπή Επίλυσης Τεχνικων Διαφορών όπως ονομάζεται επισήμως η "Διαιτησία" έρχεται να συμπληρώσει το παζλ και άλλων αιτημάτων παράτασης που έχουν γίνει και πλέον αναμένεται η απόφαση τους σε άγνωστο χρονικό διάστημα.

Με δεύτερη απόφαση του το ΥΠΟΜΕΔΙ εγκρίνει τη δέσμευση ποσού 17.621.670,55 ευρώ για την πληρωμή της 9ης τμηματικής καταβολής της 3ης δόσης της Χρηματοδοτικής Συμβολής Δημοσίου.

Να σημειώσουμε πως ήδη το Δημόσιο έχει καταβάλλει (με την 1η και 2η δόση και μέρος της 3ης δόσης) 381.357.256 ευρώ έχοντας καλύψει το 62,76% του ποσού καθώς συνολικά το Δημόσιο θα συμβάλλει στην κατασκευή με την πληρωμή ποσού ύψους 607.643.812 ευρώ.

OI ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ


Όπως όλα δείχνουν το έργο θα παραταθεί καθώς εκτός από τα παραπάνω υπάρχουν εκκρεμότητες και σε άλλα σημεία που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσουν την ολοκλήρωση πιθανότατα στις αρχές του 2017.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Πατρών - Κορίνθου:Aυτός ο δρόμος πότε θα γίνει; Δείτε την αναλυτική πρόοδο των έργων στους 5 αυτοκινητόδρομους με παραχώρηση

Ξεκινά να πληρώνει την Ιόνια Οδό και τον Ε65 το Υπουργείο Υποδομών

Ιόνια Οδός: Δείτε από...ψηλά σε ποια φάση βρίσκονται οι εργασίες για την κατασκευή της - Εντυπωσιακό ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα-Δυτική Ελλάδα: Στον πάγο όλα σχεδόν τα έργα - Υπολειτουργεί η Ολυμπία Οδός

 

ypodomes.com

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις