Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015: Απόλυτο εκλογικό ντέρμπι σε τρεις νέες δημοσκοπήσεις - Δύο ισοπαλίες μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ και μια...οριακή διαφορά

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015: Απόλυτο εκλογικό ντέρμπι σ...

Τι δείχνουν οι μετρήσεις

Το δημοσκοπικό θρίλερ αν μεταφραστεί και στην κάλπη θα κάνει μακριά τη νύχτα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, καθώς ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ φαίνεται πως δίνουν μάχη ψήφο - ψήφο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα τριών νέων δημοσκοπήσεων τα δύο κόμματα στις δύο έρχονται...ισοπαλία, ενώ σε μία η διαφορά είναι κάτω της μιας ποσοστιαίας μονάδας.

Αναλυτικά:

Σε έρευνα της MRB για λογαριασμό του Star, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ λαμβάνουν από 25,1%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6%, το ΠΑΣΟΚ με 5,2%, το ΚΚΕ με 5%, το Ποτάμι με 4,6%, η Ένωση Κεντρώων με 3,9%, η Λαϊκή Ενότητα με 3,6 % και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,3%. Αλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 4%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 15%.


Στην εκτίμηση ψήφου για το εκλογικό αποτέλεσμα τα ποσοστά είναι: ΣΥΡΙΖΑ 29,6%, ΝΔ 29,6%, Χρυσή Αυγή 7,2%, Ποτάμι 5,4%, ΚΚΕ 5,9%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,7%, ΠΑΣΟΚ 6,1%, Λαϊκή Ενότητα 4,3%, Ένωση Κεντρώων 4,6%, Άλλο 4,7%.

Ισοψηφία ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ δείχνει επίσης δημοσκόπηση του του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συγκεντρώνουν από 27% στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,5%, το ΚΚΕ με 6%, το Ποτάμι με 5,5%, το ΠΑΣΟΚ και η Ένωση Κεντρώων από 4,5%, η Λαϊκή Ενότητα με 4% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,5%. Αλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 3%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 10,5%.

Επίσης, οριακή είναι η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για τα παραπολιτικά.

Η έρευνα δίνει  προβάδισμα 0,6% στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (24% έναντι 23,4% αντίστοιχα).Τα υπόλοιπα κόμματα μετρήθηκαν ως προς την πρόθεση ψήφου ως εξής: Χρυσή Αυγή 5,1%, Ποτάμι 4,8%, ΚΚΕ 5,2%, ΑΝΕΛ 2%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 4%, Ένωση Κεντρώων 4%, Λαϊκή Συμμαχία 3,4%.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτο: ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑ μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις!

Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Ξανά μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ - Τί δείχνει νέα δημοσκόπηση - Αναλυτικοί ΠΙΝΑΚΕ

Πάτρα: ΑΥΤΟ είναι το ψηφοδέλτιο Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ - Συμμετέχουν γνωστοί συμπολίτες - ΟΛΑ τα ονόματα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις