Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Το παρασκήνιο της κόντρας στη Ν.Δ.- Μεϊμαράκης: Εγώ θα είμαι πρόεδρος και δεν ξεπλένω τα άπλυτά σας

Το παρασκήνιο της κόντρας στη Ν.Δ.- Μεϊμ...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Στα άκρα έφτασε η κατάσταση

Στα άκρα έφτασε κάποια στιγμή η κατάσταση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ, μετά την "εισβολή" του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος εξαγριώθηκε με τον τρόπο επιλογής της εταιρείας που θα εγκαταστήσει το λογισμικό σύστημα στην εκλογική διαδικασία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μεϊμαράκης φέρεται κάποια στιγμή να είπε μέσα στην αίθουσα που συνεδρίασε η ΚΕΦΕ ότι: "Επειδή εγώ θα είμαι ο πρόεδρος και αύριο, δεν θα ξεπλένω τα άπλυτα σας και να τα κάνατε όλα σωστά και νόμιμα".

Ο κ. Μεϊμαράκης βάζει φρένο και στα σενάρια παραίτησης που κυκλοφόρησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες της Χριστίνας Κοραή, το στενό του περιβάλλον και ο ίδιος ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί, αλλά είναι πολύ εκνευρισμένος με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στο θέμα της εταιρείας.


Σύμφωνα με την Χριστίνα Κοραή, οι εκπρόσωποι όλων των πλευρών είχαν σχεδόν συμφωνήσει ομόφωνα στο να υπάρξει 15% μείωση στα εκλογικά κέντρα και τις κάλπες σε σχέση με το 2009.
Δηλαδή τα κέντρα από 1040 να μειωθούν σε περίπου 900, και οι κάλπες από 1500 στις 1300.
Η δεύτερη και πιο σοβαρή διαφωνία αφορούσε στην επιλογή της εταιρείας που θα αναλάμβανε τη διαδικασία εκλογής προέδρου. Όπως αναφέρουν μέλη της εφορευτικής επιτροπής που πρόσκεινται στην πλευρά Μεϊμαράκη,  κατά τη διάρκεια της συζήτησης δημιουργήθηκε η εικόνα πως ήδη έχει κλείσει η εταιρεία που θα αναλάβει να στήσει το λογισμικό σύστημα.
Τελικά, αποφασίστηκε να κηρυχθεί άκυρη όλη η διαδικασία που ακολουθήθηκε μέχρι τώρα, να πάρουν νέες προσφορές και την Πέμπτη παρουσία και των εκπροσώπων των υποψηφίων να ανοίξουν οι προσφορές οπότε όλοι μαζί να αποφασίσουν.

Ο κ. Μεϊμαράκης βάζει φρένο και στα σενάρια παραίτησης που κυκλοφόρησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες της Χριστίνας Κοραή, το στενό του περιβάλλον και ο ίδιος ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί, αλλά είναι πολύ εκνευρισμένος με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στο θέμα της εταιρείας.

Η εκπρόσωπος του Απόστολου Τζιτζικώστα, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους ανέφερε τα εξής:

«Μόλις είχαμε συμφωνήσει ομόφωνα σε όλα και ήρθε ο πρόεδρος και συνέβη ό,τι είδατε. Το ξέσπασμα του προέδρου είναι μη ελεγχόμενο. Αυτή η εν εξάλλω κατάσταση είναι προβληματική για τον πρόεδρο και τη ΝΔ. Είχαμε συμφωνήσει και σε αντίτιμο 3 ευρώ για όλους. Εμείς επιστρέφουμε στην ΚΕΦΕ με τις αρχικές μας θεσεις».

Ο εκπρόσωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη Σπυρίδων Χρυσοφώτης ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους ανέφερε:

«Προτού συμβεί το περιστατικό που είδατε, είχαμε συμφωνήσει για το θέμα του διαγωνισμού πως την Πέμπτη θα ανοίξουν οι προσφορές. Δεν θέλαμε διάκριση παλιών και νέων μελών, όπως προβλέπει το καταστατικό άλλωστε, και είχαμε συμφωνήσει για αντίτιμο 3 ευρώ για όλους».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε την εξής δήλωση:

«Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΕΦΕ είχαμε συμφωνήσει σε όλα και συνέβη αυτό το περιστατικό. Εμείς για το καλό της ιστορίας της ΝΔ και σεβόμενοι τον κάθε νεοδημοκράτη ξεχωριστά θέλουμε να συνεχιστεί η διαδικασία και να οδηγηθούμε στην κάλπη στις 22 Νοεμβρίου. Η ενότητα της παράταξης είναι πέρα και πάνω από πρόσωπα».

Τα μέλη της ΚΕΦΕ μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση βρήκαν τελικά την χρυσή τομή. Το αντίτιμο για όλα τα μέλη, παλιά και νέα θα οριστεί στα 3 ευρώ. Θα στηθούν περίπου 850 κάλπες σε αντίθεση με το 2009 που υπήρχαν 1500 ενώ μέχρι την Πέμπτη θα έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την εταιρεία που θα αναλάβει την εκλογική διαδικασία, αφού πρώτα στην ιστοσελίδα του κόμματος θα αναρτηθούν οι τεχνικές προδιαγραφές που απαιτούνται για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ)  συνεδρίασε σήμερα, και σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε αποφάσισε τα εξής:

1. Ομόφωνα αποφάσισε, αφού είχαν εγκριθεί οι τεχνικές προδιαγραφές από την τεχνική επιτροπή, με τη συμμετοχή των τεχνικών συμβούλων των υποψηφίων, οι  οποίες θα αναρτηθούν στη επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος, την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015, η επιτροπή προμηθειών να αποσφραγίσει τις προσφορές των εταιρειών ενώπιον των εκπροσώπων των υποψηφίων.

2. Ομόφωνα αποφάσισε ως βάση προσδιορισμού για τα εκλογικά κέντρα εντός Ελλάδος να είναι κατά προσέγγιση ο αριθμός 900 και για τα εκλογικά τμήματα, επίσης κατά προσέγγιση, να είναι ο αριθμός 1300.

3. Κατά πλειοψηφία αποφάσισε το αντίτιμο συμμετοχής στις εκλογές για όλους τους ψηφοφόρους να είναι τα 3 ευρώ, ενώ οι εκλογικοί κατάλογοι που θα χρησιμοποιηθούν να είναι όπως και το 2009 οι εκλογικοί κατάλογοι του Υπουργείου Εσωτερικών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις