Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΔΕΙΤΕ γιατί ο Ν. Τόσκας διαλύει την ομάδα ΔΕΛΤΑ της Αστυνομίας

ΔΕΙΤΕ γιατί ο Ν. Τόσκας διαλύει την ομάδ...

Στόχος η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών

Tη διάλυση της δίκυκλης ομάδας ΔΕΛΤΑ της ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας σε συνέντευξη σχετικά με την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι θα παραμείνουν ανοιχτοί οι υπό διερεύνηση φάκελοι για αστυνομική αυθαιρεσία των μελών της. Σχετικό αίτημα είχαν θέσει επιτακτικά μία ημέρα πριν τα μέλη του Δικτύου για Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα με αφορμή τη δίκη για την επίθεση στο Στέκι Μεταναστών το 2004.

Υπάρχει πρόβλεψη τα μέλη της ΔΕΛΤΑ να απορροφηθούν από τις OΠKE, άλλοι στα MAT και κάποιοι σε κοινές περιπολίες. «Δεν θα ανεχθώ 'κουκουλώματα' και αυθαιρεσίες» είπε ο κ. Τόσκας συμπληρώνοντας ότι δεν θέλει να δημιουργήσει «αστυνομικό κράτος».

Παράλληλα, ο κ. Τόσκας είπε ότι θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση υπηρεσιών, με στόχο την «ελάφρυνση» εκείνων που είχαν «διογκωθεί», όπως σημείωσε, κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αναφέροντας ως παράδειγμα «τους πυροτεχουργούς, που έχουμε 75 άτομα ενώ στο Λονδίνο είναι 15».

Ειδικά για τα νησιά του Αιγαίου ανέφερε ότι θα σταλούν ενισχύσεις μετά και το θέμα που έχει αναδειχθεί με την αύξηση των προσφυγικών ροών και την έλλειψη ανδρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις