Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γιατρίνα θα κάνει αλλαγή φύλλου για να δουλέψει περισσότερα χρόνια! ΦΩΤΟ

Γιατρίνα θα κάνει αλλαγή φύλλου για να δ...

Στην Σερβία

Μια γιατρός από τη Σερβία σκοπεύει να υποβληθεί σε επέμβαση αλλαγής φύλου προκειμένου να μπορέσει να ξεπεράσει τις επιταγές της εργασιακής νομοθεσίας, την οποία κρίνει ως μεροληπτική, καθώς ορίζει ότι οι γυναίκες που εργάζονται στο δημόσιο τομέα υποχρεούνται να συνταξιοδοτούνται νωρίτερα σε σχέση με τους άνδρες.

Βάσει του νόμου, που εγκρίθηκε τον Ιούλιο και στοχεύει στην περιστολή των κρατικών δαπανών, οι γυναίκες δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να βγαίνουν στη σύνταξη σε ηλικία 60 ετών και 6 μηνών, ενώ η ηλικία για τη συνταξιοδότηση των ανδρών ορίζεται στα 65 έτη.

Στη Μιριάνα Στάνοϊτσιτς, 64 ετών, ειδική στον τομέα της αποκατάστασης, πρόσφατα ζητήθηκε από τον εργοδότη της, στο νοσοκομείο Γκόρνι Μιλάνοβατς να βγει στη σύνταξη.

«Ο συνομήλικος συνάδελφός μου μπορεί να συνεχίσει την εργασία του και εγώ όχι. Αποφάσισα επομένως να αλλάξω φύλο και να γίνω άνδρας προκειμένου να μπορέσω να συνεχίσω να εργάζομαι τηρώντας το νόμο» υπογράμμισε η 64χρονη σε μία δήλωση που έκανε στο Γαλλικό Πρακτορείο.



Λόγω της μεγάλης προβολής αυτής της υπόθεσης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε να εξετάσει την υπόθεση και εάν πράγματι ο νόμος είναι μεροληπτικός. Η ισχύς της νομοθεσίας ανεστάλη εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου.

«Δε γνωρίζω ποια θα είναι η ετυμηγορία και συνεπώς θα συνεχίσω τη διαδικασία» διαβεβαίωσε η Στάνοϊτσιτς, που έχει στο πλευρό της όλες τις συναδέλφισσές της από κάθε γωνιά της χώρας. Ο πλαστικός χειρουργός, Ντούσαν Στανόγεβιτς, ειδικός στις επεμβάσεις αλλαγής φύλου, υποσχέθηκε να την χειρουργήσει δωρεάν.

Το Βελιγράδι δεσμεύτηκε τον περασμένο Νοέμβριο στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να μειώσεις τις κρατικές δαπάνες λαμβάνοντας ιδίως μέτρα περιστολής στο δημόσιο τομέα.
Το 10% περίπου των 7,2 εκατομμυρίων κατοίκων της Σερβίας είναι δημόσιοι υπάλληλοι.

 

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις