Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φανταστικές εικόνες από λάβα ηφαιστείου στην Χαβάη - ΒΙΝΤΕΟ

Φανταστικές εικόνες από λάβα ηφαιστείου ...

Οι επιστήμονες παρακολουθούν το φαινόμενο

Είναι από τις φορές που η δύναμη της φύσης, παρά το μεγαλείο της μπορεί να μην είναι τόσο τρομακτική. Ιδίως όταν την βλέπεις από την... ασφάλεια ενός ελικοπτέρου, πολύ μακριά από τις υψηλές θερμοκρασίες και τις αναθυμιάσεις που επικρατούν στο έδαφος.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με μία ιδιαίτερη ηφαιστειακή δραστηριότητα, που δεν συνδέεται με μία έκρηξη, αλλά δείχνει με ξεκάθαρο τρόπο την καθημερινότητα ενός ενεργού ηφαιστείου.

Όπως βλέπουμε από τις μοναδικές εικόνες, το ηφαίστειο είναι στην ουσία ένας «ζωντανός οργανισμός», με διαρκή δραστηριότητα. Σ' αυτή την διαδικασία, κύματα λάβας που βγαίνουν από το έδαφος δημιουργούν ένα σπάνιο φαινόμενο που θυμίζει πλημμύρα λάβας. Και που για όσους το παρακολουθούν δημιουργεί μία ιδανική ευκαιρία για παρατήρηση αλλά και για σπάνιας ομορφιάς φωτογραφίες.

Οι επιστήμονες πάντως που παρακολουθούν το φαινόμενο λένε ότι δεν είναι επικίνδυνο, ούτε ότι προμηνύει την έκρηξη του ηφαιστείου. Το άνοιγμα μέσα από το οποίο ξεπηδά η λάβα είναι περίπου στα 400 μέτρα μήκος, και η κρούστα σπάει διαρκώς σε καινούργια σημεία, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό φαινόμενο, που μοιάζει με κύματα από την θάλασσα που πέφτουν πάνω στα βράχια της ακτής.

Για την ιστορία, το συγκεκριμένο ηφαίστειο έχει συνεχή δραστηριότητα από τον 19ο αιώνα, με μικρά διαλείμματα. Από το 1952 έχει εκραγεί 34 φορές, με αποτέλεσμα να θεωρείται μεταξύ των πιο ενεργών ηφαιστείων στον κόσμο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις