Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τριήμερο πένθος στις ένοπλες δυνάμεις- Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του τρίτου αξιωματικού του μοιραίου ελικοπτέρου- ΟΝΟΜΑΤΑ- ΒΙΝΤΕΟ

Τριήμερο πένθος στις ένοπλες δυνάμεις- Σ...

Έχουν βρεθεί δύο σοροί

Τριήμερο πένθος στις ένοπλες δυνάμεις μετά το τραγικό δυστύχημα με το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού ΑΒ-212, που συνετρίβη στην Κίναρο. Στο πλαίσιο αυτό, οι ορκωμοσίες των νεοσυλλέκτων της Παρασκευής θα πραγματοποιηθούν με τα όπλα υπό μάλης και δεν θα γίνουν παρελάσεις.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου κυβερνήτη, σταμάτησαν όταν έπεσε το φως, λόγω του απόκρημνου της περιοχής.

Oι ομάδες της ΕΜΑΚ και των βατραχανθρώπων θα διανυκτερεύσουν απόψε στην περιοχή των συντριμμιών.

Στη φρεγάτα ΥΔΡΑ παραμένει η 31η ΜΕΕΔ της Πολεμικής Αεροπορίας, προκειμένου, μαζί με τα υπόλοιπα τμήματα, να επαναλάβουν τις έρευνες με το πρώτο φως της ημέρας

Οι σοροί των δύο χειριστών θα μεταφερθούν αύριο στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας για νεκροψία-νεκροτομή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύγκρουση του ελικοπτέρου με την πλαγιά ήταν τόσο βίαιη, που τα συντρίμμια διασκορπίσθηκαν σε μια περιοχή 300 μέτρων.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ: Εντοπίστηκε και δεύτερη σορός νεκρού αξιωματικού στην ξηρά. Στο ελικόπτερο επέβαιναν τρεις αξιωματικοί.

Θρήνο έχει προκαλέσει η τραγική είδηση της πρόσκρουσης ελικοπτέρου του πολεμικού ναυτικού, το οποίο συμμετείχε σε άσκηση, σε υψόμετρο 295 μέτρων. Στο ελικόπτερο επέβαιναν 3 αξιωματικοί, εκ των έχουν βρεθεί νεκροί οι δύο, σε απόσταση 300 μέτρων από το σημείο της πρόσκρουσης. Το ελικόπτερο ΑΒ-212 κατέπεσε στο βορειοδυτικό τμήμα της νήσου Κινάρου (ανατολικά Αμοργού-δυτικά Λέρου-Καλύμνου). (Τι αποκαλύπτει η μοναδική κάτοικος της Κινάρου Ειρήνη Κατσοτούρχη)

Επέβαιναν οι ανθυποπλοίαρχοι Τουλίτσης Αναστάσιος (κυβερνήτης) Πανανάς Κωνσταντίνος(συγκυβερνήτης), ενώ μηχανικός του ελικοπτέρου ήταν ο ανθυπασπιστής Ευαγγέλου Ελευθέριος. (Αυτοί είναι οι 3 αξιωματικοί του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού που συνετρίβη- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ, προκειμένου να συμμετάσχει στην εκτέλεση άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16. Στις 2:45 τα ξημερώματα χάθηκε από τα ραντάρ και διεκόπησαν οι επικοινωνίες. Στις 4:40 τα ξημερώματα εντοπίσθηκε θερμικό ίχνος του, από τις θερμικές κάμερες των ελικοπτέρων Σικόρσκι του Πολεμικού Ναυτικού και του Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας, βορειοδυτικά της Κινάρου. Στις 7:01 το πρωί εντοπίσθηκαν συντρίμμια του ελικοπτέρου. Λίγο πριν τις 11 εντοπίστηκαν οι δύο σοροί.


Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει το in.gr με ΝΟΤΑΜ Α0701/16 η Τουρκία θεωρεί παράνομη την έρευνα διάσωσης που γίνεται στην Κίναρο, εκεί όπου εντοπίστηκαν συντρίμμια του ελικοπτέρου.

Είχαν προηγηθεί τέσσερις τουρκικές ΝΟΤΑΜ με τις οποίες η Άγκυρα αποκρούει τρεις ελληνικές που αφορούν δεσμεύσεις περιοχών για ασκήσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

 

ΝΕΟΤΕΡΟ: Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες συντρίμμια τoυ ελικοπτέρου εντοπίστηκαν στην Κίναρο, βόρεια της Αστυπάλαιας.Νεκροί είναι σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις χειριστές. Αναλυτική ενημέρωση θα γίνει στο υπουργείο Άμυνας στις 9:30 το πρωί.

Η ανακοίνωση από το Γενικο Επιτελείο Ναυτικού στις 6:28 το πρωί έχει ως εξής:

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 02:45, απωλέσθη το ίχνος ελικοπτέρου ΠΝ στην περιοχή της Κινάρου.  Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16.  Στο ελικόπτερο επιβαίνουν τρία άτομα.  Είναι σε εξέλιξη έρευνα στην περιοχή από πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μόλις ολοκληρωθεί το σκέλος που αφορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της συνόδου των υπουργών του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στις Βρυξέλλες επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα.

 

 

07.05 Χάθηκε στις 2.45 τα ξημερώματα στο Αιγαίο, σύμφωνα με πληροφορίες., το στίγμα ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού και οι έρευνες για τον εντοπισμό του, βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την ώρα. .

Στο ελικόπτερο επέβαιναν τρια άτομα, οι δύο πιλότοι και ένας μηχανικός. Είχε απογειωθεί από φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, στο πλαίσιο άσκησης που διεξάγεται στην περιοχή.


Η τελευταία φορά που έδωσε στίγμα ήταν όταν βρισκόταν στο ύψος της νησίδας Κινάρου, που βρίσκεται στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου και ανατολικά της Αμοργού.

Για τον εντοπισμό του συμμετέχουν στις έρευνες πλοία του Π.Ν, ένα C-130 και ένα Σούπερ Πούμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις