Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ημερίδα για την προσφυγική κρίση διοργανώνεται το Σάββατο στην Μυτιλήνη - Αναμένεται και ο υπουργός Γ. Μουζάλας

Ημερίδα για την προσφυγική κρίση διοργαν...

Θα παραδοθεί και υγειονομικό υλικό από την ΕΣΗΕΠΗΝ

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σε συνεργασία με το Δήμο Λέσβου, συνδιοργανώνουν στην πρωτεύουσα του νησιού, την Μυτιλήνη μία επίκαιρη Ημερίδα με θέμα «H Ελλάδα, η Ευρώπη, ο κόσμος μπροστά στην προσφυγική κρίση».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με συμμετοχή ειδικών, επιστημόνων, στελεχών της αυτοδιοίκησης και οργανισμών. Η έναρξη της ημερίδας θα είναι στις 10 το πρωί.

Στόχος της ημερίδας είναι η παρουσίαση της σημερινής κατάστασης του προσφυγικού  με φόντο τις σημαντικές εξελίξεις για το  ζήτημα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κόσμου, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της ημερίδας θα εγκαινιασθεί στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου, στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης έκθεση φωτογραφιών του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων με τον τίτλο «Εικόνες προσφυγιάς». Στη διάρκεια της θα απονεμηθεί και το «Βραβείο Ανδρέας Χριστοδουλίδης» με το οποίο επιβραβεύεται κάθε χρόνο ένας δημοσιογράφος του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την συνεισφορά του στην έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση που παρέχει το πρακτορείο.

Για το 2015 το «Βραβείο Ανδρέας Χριστοδουλίδης» απονέμεται στον ανταποκριτή του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Λέσβο, Στρατή Μπαλάσκα.

Επίσης όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, θα παραδοθεί υγειονομικό υλικό για τις ανάγκες περίθαλψης των προσφύγων από τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος, από την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων -ΕΣΗΕΠΗΝ.

*Να προσθέσουμε τέλος πως τις εναρκτήριες ομιλίες στην Ημερίδα θα πραγματοποιήσουν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θόδωρος Δρίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, όπως αναφέρει εκτενής ανάρτηση του σάιτ emprosnet.gr, απ’ όπου και η σχετική φωτ.

Την ημερίδα θα πλαισιώσουν ομιλίες καθηγητών του Πανεπιστημίου, εθελοντές εγνωσμένου κύρους οργανώσεων, που ασχολούνται με το προσφυγικό, καθώς και στελέχη της αυτοδιοίκησης σε Λέσβο, Χίο και Σμύρνη και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Θα υπάρξουν 3 θεματικές ενότητες που θα αφορούν τα θέματα «η ελληνική - ευρωπαϊκή κοινωνία μπροστά στην προσφυγική κρίση», «η Διαχείριση Προσφυγικής Κρίσης - Η περίπτωση της Μυτιλήνης», οι «Τοπικές Κοινωνίες και η προσφυγική κρίση». Τις θεματικές ενότητες θα διευθύνουν και θα συντονίσουν κτά σειρά ο δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης του ΑΠΕ Χρ. Καλουτζόγλου, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Κυριάκος Κορτέσης και η Αλεξάνδρα Μπούνια, καθηγήτρια - αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις