Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στα έργα της Ορεινής Ναυπακτίας η Αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά

Στα έργα της Ορεινής Ναυπακτίας η Αντιπε...

Εγκατάσταση εργολάβου στη Καστανιά, δράσεις για την Περίστα και έργα στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο

Στην Ορεινή Ναυπακτία περιόδευσε χθες 30/3 η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Χριστίνα Σταρακά για να επιβλέψει έργα που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και να διαπιστώσει προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα:

-Παρέστη στην εγκατάσταση εργολάβου στο έργο του  δρόμου Καστανιάς – Πλατάνου Ναυπακτίας που αφορά τη «Συντήρηση και ασφαλτόστρωση δρόμου σύνδεσης της 24ΗΣ Επαρχιακής Οδού Δ.Δ. Καστανιάς- Πλατάνου του δήμου Ναυπακτίας, ετών 2015-2016», με προϋπολογισμό 380.000 ευρώ, η χρηματοδότηση του οποίου έχει εξασφαλιστεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Στην εγκατάσταση έδωσε το παρόν και ο Πρόεδρος της κοινότητας Καστανιάς, κ. Μανώλης Γιάννης.

Πρόκειται για έργο που θα αποδώσει βέλτιστο το οδικό τμήμα από διασταύρωση 24ης επαρχιακής οδού προς Τοπική Κοινότητα Καστανιάς της Δημοτικής Ενότητας Πλατάνου του Δήμου Ναυπακτίας.

-Μετέβη στην περιοχή της Περίστας όπου παρουσιάστηκε κατολισθητικό φαινόμενο. Σε συνεργασία με τον δήμο Ναυπακτία προβλέπεται προγραμματική σύμβαση με το ΙΓΜΕ, προκειμένου να υπάρξει επιστημονική αποτίμηση του φαινομένου και να προταθούν λύσεις ενώ παράλληλα επισπεύδεται η άμεση άρση των καταπτώσεων.

Η Αντιπεριφερειάρχης συνομίλησε με πολίτες και τον πρόεδρο της Περίστας, κ. Δημήτρη Πελέκη, ενώ παρών ήταν και ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Πλατάνου, κ. Θανάσης Κούκουνας, καθώς και στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας. Υπήρξε, παράλληλα, συζήτηση και για άλλα θέματα που απασχολούν την περιοχή της Περίστας και χρήζουν παρεμβάσεων.

-Επισκέφτηκε, επίσης, τις εργασίες που πραγματοποιούν ακατάπαυστα τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νιας, σε πολλά σημεία της Εθνικής Οδού Αγρινίου-Θέρμου αλλά και στο Επαρχιακό Δίκτυο  Ορεινής Τριχωνίδας και Ορεινής Ναυπακτίας, με ιδιαίτερη έμφαση στον καθαρισμό των αποστραγγιστικών τάφρων  και στον καθαρισμό του επαρχιακού δικτύου προκειμένου την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων..

Σε σχετική δήλωσή της η Αντιπεριφερειάρχης κ. Χριστίνα Σταρακά ανέφερε: «Και πάλι υπήρξαν, δυστυχώς, κατολισθητικά φαινόμενα, αυτή τη φορά στην Περίστα, λόγω των καιρικών φαινομένων, καθώς τα ποσά βροχής ήταν ιδιαίτερα υψηλά και συγκεντρωμένα σε λίγα 24ωρα.

Η Περιφέρεια είναι εδώ και για τα ακραία αυτά φαινόμενα αλλά και για τα έργα που θα βελτιώσουν τα δίκτυα και τις υποδομές στην Ορεινή Ναυπακτία κι όχι μόνο. Τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας είναι σε όσα περισσότερα σημεία γίνεται σε όλο σχεδόν το οδικό δίκτυο κάνοντας πραγματικά τιτάνιο έργο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις