Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κεφάλαιο "Υδροπλάνα στην Πάτρα": Η πτήση σας προωθείται - Δεν θα πετάξουν ούτε φέτος - "Φταίει η γραφειοκρατία" - ΗΧΗΤΙΚΟ

Κεφάλαιο "Υδροπλάνα στην Πάτρα"...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Ο εκπρόσωπος της Ελληνικά Υδατοδρόμια μιλά στο thebest.gr

"Η πτήση σας προωθείται"! Κάπως έτσι θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει την κατάσταση στην οποία έχει βαλτώσει το κεφάλαιο "Υδροπλάνα" για την Πάτρα. Το μόνο σίγουρο είναι οτι δεν θα τα δούμε να προσθαλασσώνονται στην Αχαϊκή πρωτεύουσσα ούτε αυτό το καλοκαίρι και ο βασικός λόγος είναι ένας. Γραφειοκρατία!

Ο εκπρόσωπος της "Ελληνικά Υδατοδρόμια", γνωστός πατρινός ναυτιλιακός πράκτορας, Κωνσταντίνος Βρης μίλησε στο thebest.gr και μας εξήγησε τους λόγους που κάνουν αδύνατη μια μεμονομένη επένδυση για διασύνδεση της Πάτρας με έναν δύο ή ακόμη και τρεις προορισμούς του Ιονίου. Εξάλλου το πρόσφατο παρελθόν και από το 2004 οπότε και είδαμε για πρώτη φορά υδροπλάνα στην μαρίνα της Πάτρας, μεταφράστηκε σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ ζημιά για τους τότε επενδυτές.

"Το θέμα δεν είναι να ξεκινήσει ένα υδατοδρόμιο όπως πχ. στην Κέρκυρα και στους Παξούς -όπου οι πλατφόρμες παρεμπιπτόντως είναι έτοιμες. Πρέπει η επένδυση να είναι βιώσιμη. Το project που θα είναι βιώσιμο περιλαμβάνει 100 υδατοδρόμια σε ολόκληρη την Ελλάδα και τουλάχιστον 30 υδροπλάνα", εξηγεί ο κ. Βρής.

"Εμείς μιλάμε με την τεχνική υπηρεσία του ΟΛΠΑ η οποία είναι πολύ συνεργάσιμη, ωστόσο δεν έχει ξεκαθαριστεί μέχρι σήμερα ούτε καν ποτε ούτε που θα γίνει το κεντρικό υδατοδρόμιο του Πειραιά", μας λέει ο εκπρόσωπος της Ελληνικά Υδατοδρόμια.

Σήμερα στην Ελληνικά Υδατοδρόμια παραμένουν αρκετοί από τους ανθρώπους που ξεκίνησαν αρχικά το project το 2004. Μαζί τους και οι εταιρείες ΑΚΤΩΡΑΣ, Κ2 και επίσης μια Κυπριακή εταιρεία η οποία φαίνεται να έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της.

Απομένει να ξεκαθαρίσει το νομικό πλαίσιο που θα διέπει αυτή την επιχειρηματική δράση, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της επένδυσης.

πηγη βιντεο: an karaiskos

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις